Lebron Džejms nemoćan protiv Klivlenda

Lebron Džejms nemoćan protiv Klivlenda

Košarkaši Klivlend Kavalirsa nastavljaju sa odličnim partijama u tekućoj sezoni – tim koji vodi Džej-Bi Bikerstef u nedelju je kao gost pobedio Los Anđeles Lejkerse rezultatom 114:100 i sada ima impresivan skor 8-1 na startu sezone, prenosi N1.

Utakmica u „Crypto.com areni“ bila je posebna za krilnog košarkaša Lejkersa Lebrona Džejmsa, igrača koji je u dva navrata nastupao za tim iz rodnog Ohaja i kojem je 2016. godine doneo titulu NBA šampiona.

Međutim, situacija je trenutno takva da bi „Kralj Džejms“ imao daleko veću šansu da se domogne petog NBA prstena da je član ekipe koja ga je draftovala još 2003. godine, a ne Lejkersa, koji posle ovog poraza imaju razočaravajući skor 2-7.

Imali su Lejkersi aktivan rezultat posle prvog poluvremena, čak su i često vodili tokom tog dela igre, ali je ekipa Darvina Hema potpuno posustala u drugom poluvremenu i u trećoj i červrtoj četvrtini ukupno ubacila 36 poena.

Na kraju je najbolji u Klivlendu bio Donovan Mičel sa 33 poena (10/17 iz igre), a Darijus Garland je imao 24 poena i 7 asistencija. Džeret Alen dodao je 16 uz 11 skokova, Karis Levert 12 poena, a nekadašnji Lebronov sairač Kevin Lav upisao je dabl-dabl sa po 10 poena i skokova.

Džejms je utakmicu završio sa 27 poena (13/23 iz igre), 7 skokova i 4 asistencije. Entoni Dejvis dodao je 19 poena i 12 skokova, a plejmejker Rasel Vestbruk 19 poena i 10 asistencija.

Sledeći rival Lejkersima biće Juta Džez u gostima, dok će Klivlend ostati u Los Aneđelesu i naredni duel će igrati protiv Klipersa.