Durant potpisao doživotni ugovor sa kompanijom Nike

Durant potpisao doživotni ugovor sa kompanijom Nike

Košarkaš Finiks Sansa Kevin Durent potpisao je doživotni ugovor kompanijom Nike, postavši tek treći NBA igrač koji je dobio takav ugovor, posle Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa.

Durant sarađuje sa Nike-om od 2007. godine i od tada je američka kompanija izdala 15 različitih kompleta njegovih patika.

„Kada sam potpisao svoj prvi ugovor sa kompanijom Nike, nisam mogao ni da sanjam da će ovo partnerstvo trajati tako dugo. Napravili smo neverovatan posao kreativno i filantropski. Zajedno smo proputovali svet i izgradili posao koji će trajati zauvek. Uzbuđen sam zbog budućnosti i počastvovan sam što ću se pridružiti odabranoj kompaniji sa ovim ugovorom“, rekao je 34-godišnji Durant.

Doživotni ugovor će nastaviti da uključuje patike i drugu odeću, zajedno sa „drugom zajedničkom i filantropskom saradnjom usredsređenom na košarku.

Durent je tokom sezone iz Bruklina prešao u Feniks i zajedno sa Devinom Bukerom i Krisom Polom uspeo da se plasira u polufinale Zapadne konferencije. Sansi su u prvom kolu plej-ofa eliminisali Los Anđeles Kliperse, posle pobede od 4:1. Igraju protiv Denver Nagetsa za finale Zapadne konferencije.