Dejvis na putu da se pridruži Kanadi na Svetskom prvenstvu

Dejvis na putu da se pridruži Kanadi na Svetskom prvenstvu

DOHA – Alphonso Dejvis je na putu za Katar kako bi se pridružio kanadskim saigračima na Svetskom prvenstvu, rekao je u četvrtak selektor Džon Herdman, ali možda nije sposoban da igra na otvaranju tima protiv Belgije, prenosi Rojters.

Dejvis, najdinamičniji igrač Kanade, oporavlja se od istezanja tetive koje je zadobio početkom novembra igrajući za Bajern Minhen.

Herdman je potvrdio da je Dejvis bio na putu za Dohu nakon što je Kanada izvela kasni penal i pobedila Japan sa 2-1 u prijateljskoj utakmici u Dubaiju.

Vraćajući se na Svetsko prvenstvo po prvi put od 1986. godine, Kanada igra u otvorenoj grupi protiv drugoplasirane Belgije u sredu, ali to može učiniti bez Dejvisa, koji će biti procenjen kada stigne u Katar.

„Fonzi (Dejvis) je sada na putu da nam se pridruži i mi ćemo ga proceniti čim stigne samo da vidimo da li možemo da ga približimo maksimalnoj brzini“, rekao je Herdman. „Progresivno, videćemo kako će to ići.

„Večeras smo pokazali da imamo duh kolektivnosti da imamo sledećeg čoveka, ali takođe znamo da postoji samo jedan Alphonso Dejvis i zaista smo željni da ga vratimo.

Nakon što su u devetom minutu smanjili Japan sa 1:0, Stiven Vitorija i Lukas Kavalini su sa bele tačke u nadoknadi vremena odgovorili da Kanada pozitivno pošalje na Svetsko prvenstvo.

Japan takođe otvara svoju kampanju na Svetskom prvenstvu u sredu kada se sastaje sa Nemačkom.

„Večeras je bila dobra predstava protiv jednog od vrhunskih tehničkih timova,“ rekao je Herdman. „Pokazali smo našu posvećenost da guramo i pokušamo da postignemo cilj što smo i uradili. Bio je to trenutak ponosa za nas.“