Defanzivac Portugala Pepe postao najstariji igrač koji je igrao na Evropskom prvenstvu

Defanzivac Portugala Pepe postao najstariji igrač koji je igrao na Evropskom prvenstvu

Portugalski defanzivac Pepe postao je najstariji igrač koji je nastupio na Evropskom prvenstvu nakon što je u utorak počeo prvu utakmicu svoje zemlje protiv Češke.

Pepe ima 41 godinu i 113 dana i preuzeo je rekord od prethodnog nosioca, golmana Mađarske Gabora Kiralija. Kirali je imao 40 godina i 86 dana kada je igrao protiv Belgije u osmini finala Eura 2016.

Dolazi samo nekoliko dana nakon što je Španac Lamine Jamal postao najmlađi igrač koji je nastupio na turniru.

Pepe rođen u Brazilu imao je 24 godine kada je debitovao u Portugalu pod vodstvom brazilskog trenera Luiza Felipea Skolarija u novembru 2007. kada je još bio igrač Real Madrida. Za Portugaliju je odigrao 137 utakmica, postigao osam golova i dobio 25 žutih kartona. Jedan crveni karton dobio je u prvoj utakmici Portugala na Svetskom prvenstvu 2014. protiv Nemačke.

Utakmica od utorka dovela je do 138 utakmica za Portugaliju.

Pepe je ranije igrao u 19 utakmica na četiri evropska prvenstva, što je rekord koji je popravio samo saigrač iz reprezentacije Kristijano Ronaldo sa 25 nastupa na pet turnira.

39-godišnji Ronaldo, koji je debitovao na Euru 2004, gde je Portugal stigao do finala, takođe je počeo u utorak, postavši prvi igrač koji je nastupio na šest evropskih prvenstava.