Olimpijske igre u Parizu: Drugi dan donosi spektakl sa Novakom Đokovićem i srpskim olimpijcima

Olimpijske igre u Parizu: Drugi dan donosi spektakl sa Novakom Đokovićem i srpskim olimpijcima

Subota, 27. jul, drugi dan Olimpijskih igara u Parizu, biće ispunjena uzbudljivim sportskim događajima od jutra do kasno uveče. Pratite sve uživo u našem lajv blogu!

Program se otvara takmičenjem u badmintonu u 8:30, a zatim na borilišta izlaze rukometaši, veslači, strelci, odbojkaši, džudisti i teniseri.

Srbija će imati 12 predstavnika u devet sportova, a u fokusu je Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio sve osim olimpijskog zlata. Đoković će svoj prvi meč na „Rolan Garosu“ odigrati ne pre 13:30 časova protiv Metjua Ebdena. Đoković i Ebden, specijalista za dubl, nikad se nisu sastajali, a pobednik ovog duela u 2. kolu očekuje meč sa Rafaelom Nadalom iz Španije ili Martonom Fučovićem iz Mađarske. Pre Đokovića, na terenu će se sastati Poljakinja Iga Švjontek i Rumunka Irina Kamelija Begu.

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec nastupiće u kvalifikacijama za vazdušni pištolj 10m, dok će finale biti održano u nedelju. U subotu će biti podeljene i prve medalje, a među favoritima su srpski olimpijci Milica Nikolić u džudou i plivačka štafeta 4x100m kraul, u sastavu Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Filip Barna, koja je na Igre došla kao evropski prvak.

Osim Đokovića, srpski predstavnici će se takmičiti i u kvalifikacijama u veslanju, boksu i stonom tenisu. Takođe, subota će doneti početak takmičenja u košarci, rukometu, odbojci i nastavak fudbalskih mečeva.