Cicipas ima za cilj da unese samurajski duh u Melburn park

Cicipas ima za cilj da unese samurajski duh u Melburn park

MELBURN – Stefanos Cicipas se nada da će ove sezone doneti samurajski duh u svoju igru i odlučan je da pokaže više doslednosti dok se priprema za Australijan open, prenosi Rojters.

Cicipas je primećen kako nosi dres japanske fudbalske reprezentacije tokom treninga u Melburnu, a na pitanje o tome, svetski broj četiri je rekao da je zainteresovan za učenje o različitim kulturama.

„Japanska kultura je veoma skromna, veoma pravedna kultura u njihovom društvu… Zaintrigirala me je na neki način da je pažljivije pratim, da učim od nje“, rekao je treći nosilac novinarima u subotu.

„Mislim da postoji toliko mnogo lekcija koje možete uzeti – čak i teniseri… Borbeni duh iza samuraja, svih ovih boraca koji su doveli Japan do njegovog modernog društva danas.

„Malo ljudi zna za japansku kulturu. Bio sam veoma zainteresovan da saznam više o njoj. Japanski dres me predstavlja u potpunosti.“

Cicipas je prošle godine stigao do polufinala u Melburnu, ali nije uspeo da prođe četvrto kolo na preostala tri grend slema, pobegavši na prvoj prepreci na Ju-Es openu.

Ovaj 24-godišnjak je rekao da je sebi postavio ciljeve za 2023. i da ne može da „trči hiljadu milja na sat“ i da očekuje da će se stvari popraviti.

„Moram da ostanem u igri, moram da ostanem dosledan tokom narednih 12 meseci“, rekao je on.

„Moram da se vratim na teren kada će ovi gubici doći u nekom trenutku, moram stalno da budem u razmišljanju da se vratim jači. To će biti najizazovnije ove godine.“