Argentina i dalje favorit za Kopa Ameriku uprkos povredi Mesija, Urugvaj glavni izazivač

Argentina i dalje favorit za Kopa Ameriku uprkos povredi Mesija, Urugvaj glavni izazivač

Argentina je bez problema prošla kroz grupnu fazu Kopa Amerike, ali se sada suočava s ozbiljnijim izazovima dok ulazi u četvrtfinale. Povreda noge Lionela Mesija predstavlja najveću prepreku za tim predvođen Lionelom Scalonijem, dok se branioci titule nadaju da će njihov kapiten biti spreman za nastavak takmičenja.

Petnaestostruki šampioni Kopa Amerike, Albiseleste, i dalje su favoriti za osvajanje turnira, ali će se suočiti s jakom konkurencijom, uključujući Urugvaj, koji je takođe petnaestostruki šampion.

Mesi je povređen u poslednjoj utakmici grupne faze protiv Perua, a njegova dostupnost za prvo četvrtfinale biće odlučena na dan utakmice. Trener Lionel Scaloni izjavio je da će odluka zavisiti od Mesijeve reakcije na treningu.

„U zavisnosti od toga kako on reaguje, mi ćemo odlučiti“, rekao je Scaloni. „Postoje posledice kada Leo nije u stanju da igra. Pokušaćemo da budemo sigurni da može da igra. Ako ne, pokušaćemo da pronađemo najbolje rešenje za tim. Danas ću razgovarati sa njim. Pošteno je da on može da odvoji vreme i da bude u stanju da trenira koliko god može.”

Argentina je bila čvrsta čak i bez Mesijevih golova, pobedivši u sva tri meča grupne faze kombinovanim rezultatom 5-0. Lautaro Martinez iz Intera ima četiri gola u spektakularnom nastupu, dok je Hulijan Alvarez iz Mančester sitija postigao drugi gol. Ukoliko Scaloni odluči da igra zajedno sa oba centarfora, to bi moglo biti više nego dovoljno da nadoknadi izostanak Mesija protiv Ekvadora, koji je svoje mesto u četvrtfinalu izborio remijem protiv Meksika.

Dok Argentina dominira, drugi timovi su takođe impresionirali. Venecuela je imala izvanredan turnir, pobedivši u sva tri meča grupne faze rezultatom 6-1. Kanada je prvi put izašla iz grupne faze Kopa Amerike, uprkos tome što je postigla samo jedan gol u tri utakmice.

Kolumbija je neporažena u 26 uzastopnih mečeva nakon što je Brazil dovela do remija za pobedu u grupi. Predvođena Džejmsom Rodrigezom, Kolumbija će biti favorizovana protiv Paname, koja je eliminisala domaćina, Sjedinjene Američke Države.

Brazil, uprkos talentu, ulazi u četvrtfinale sa manje impresivnim rezultatima. Kolumbija i Kostarika su remizirale sa Selecao, a nezadovoljstvo navijača raste. Zvezda Real Madrida, Vinisijus Đunior, suspendovan je za četvrtfinale, ali Brazil i dalje ima dovoljno individualnog talenta da napravi preokret.

Urugvaj, predvođen briljantnim trenerom Marselom Bielsom, izgledao je dominantno u grupnoj fazi sa rezultatom 9-1. La Celeste bi bio favorit za osvajanje turnira da nije tako jake argentinske forme, ali Brazil ima talent da brzo okonča njihove snove.

Nastavak turnira obećava uzbudljive mečeve dok se južnoamerički giganti bore za trofej Kopa Amerike.