Kristaps Porzingis se vraća na teren, Boston Seltiksi protiv Dalas Maveriksa u petoj utakmici finala NBA lige

Kristaps Porzingis se vraća na teren, Boston Seltiksi protiv Dalas Maveriksa u petoj utakmici finala NBA lige

Kristaps Porzingis se vraća na teren u ponedeljak uveče, kada će Boston Seltiksi pokušati da savladaju Dalas Maverikse u petoj utakmici finala NBA lige. Trener Seltiksa, Džo Macula, potvrdio je pre utakmice da će Porzingis biti dostupan za igru. „Očekujemo da ga vidimo večeras,“ izjavio je Macula.

Porzingis, koji je propustio prethodne dve utakmice zbog iščašenja tetive na levom zglobu, nije imao ograničenje minuta na terenu. Iako je dobio dozvolu da igra ograničenu ulogu u četvrtoj utakmici, nije ulazio u igru tokom poraza Bostona od 122-84 u Dalasu.

Na dan utakmice, Porzingis je prošao kroz trening na terenu oko 2 i po sata pre početka utakmice, koji je uključivao šutiranje, lagane kontakte i vežbe za bočno kretanje.

Seltiksi su naglasili da njegov problem sa tetivom nije povezan sa natezanjem listova koje je zadobio 29. aprila u prvom kolu protiv Majamija, zbog čega je propustio 10 utakmica.

Porzingis je do sada u postsezoni prosečno beležio 13,5 poena i 5,0 skokova u prvih šest utakmica, uključujući 20 poena, šest skokova i tri blokade u prvoj utakmici protiv Dalasa.