Ten Hag pod pritiskom: Mančester junajted bez pobede u pet uzastopnih utakmica

Ten Hag pod pritiskom: Mančester junajted bez pobede u pet uzastopnih utakmica

Menadžer Mančester junajteda, Erik ten Hag, izjavio je da su on i klupsko rukovodstvo „svi zajedno“ nakon još jednog razočaravajućeg rezultata, nerešenih 0:0 protiv Aston Vile u Premijer ligi. Iako Junajted ulazi u dvonedeljnu pauzu, situacija je daleko od stabilne jer ekipa nije ostvarila pobedu u poslednjih pet mečeva, a trenutno se nalazi na 14. mestu tabele sa samo dve pobede u prvih sedam utakmica.

Pritisak na Ten Haga raste, pogotovo nakon što je manjinski vlasnik kluba, Džim Ratklif, izbegao da mu pruži javnu podršku. Holandski trener, iako zadovoljan borbenošću tima na teškom gostovanju u Vili, priznaje da je pred njima dugoročan projekat. Gosti su imali nekoliko prilika, uključujući slobodan udarac Bruna Fernandesa koji je pogodio prečku.

Ipak, očigledno je da bod protiv revitalizovane Aston Vile možda neće biti dovoljan da osigura Ten Hagovu budućnost, s obzirom na to da uprava ima vremena tokom pauze da razmotri dalji razvoj situacije.

U međuvremenu, Totenhem je pretrpeo poraz od Brajtona 3-2, nakon što je vodio 2-0 na poluvremenu, dok je Čelsi remizirao 1-1 sa Notingem Forestom na Stamford Bridžu.