Janik Siner i Karlos Alkaraz u borbi za finale: Novo rivalstvo teniskih titana

Janik Siner i Karlos Alkaraz u borbi za finale: Novo rivalstvo teniskih titana

Janik Siner i Karlos Alkaraz susreću se po deveti put u svojoj karijeri (petak od 14:30) u meču koji mnogi nazivaju „finale pre finala“. Pobednik ovog duela biće veliki favorit za osvajanje titule, osim ako ne gledamo maraton meč, što nije isključeno.

Siner, momak iz Južnog Tirola koji će uskoro napuniti 23 godine, spreman je da postane 29. svetski broj 1 u istoriji tenisa. Međutim, poput Novaka Đokovića na Vimbldonu 2011. godine, Siner se fokusira na predstojeći meč, odbijajući da se upušta u dublje priče o prvom mestu. Njegova igra je značajno napredovala, zahvaljujući timu sa Simoneom Vanjocijem i Darenom Kejhilom, što je čini još opasnijom za Alkaraza.

S druge strane, Alkaraz, koji je stigao u Pariz sa povredom podlaktice, pokazao je izuzetnu formu i spremnost. Njegova raznovrsna i atraktivna igra čini ga blagim favoritom, iako je Siner dobio njihov jedini meč na šljaci.

Stručnjaci smatraju da će uslovi više odgovarati Alkarazu. Mateo Zorzoli, novinar portala Ubi Tenis, očekuje intenzivan meč koji će biti pravi revanš njihovog četvrtfinala sa US Opena 2022. godine. Naćo Enkabo iz Sport kluba takođe predviđa Alkarazovu pobedu u četiri seta, ali ne isključuje mogućnost dugog i iscrpljujućeg meča.

Razlika u karakterima između dva igrača je očigledna – Siner je mirniji i suzdržaniji, dok je Alkaraz ekspresivniji i otvoreniji. Italijani su potpuno očarani Sinerom, dok Španci Alkarazovu pojavu doživljavaju kao nastavak tradicije teniskih velikana.

Ovaj meč obećava uzbudljiv i neizvestan duel, koji bi mogao da postavi temelje za novo veliko rivalstvo u teniskom svetu.