Broni Džejms propušta drugu utakmicu Letnje lige zbog povrede kolena

Broni Džejms propušta drugu utakmicu Letnje lige zbog povrede kolena

Broni Džejms, novajlija Los Anđeles Lejkersa, propustio je drugu utakmicu klasičnog turnira Kalifornije u nedelju zbog otoka levog kolena, samo dan nakon što je debitovao u NBA Letnjoj ligi postigavši četiri poena.

Trener Letnje lige Lejkersa, Dejn Džonson, nije davao mnogo detalja nakon poraza od Golden Stejta rezultatom 92-68, ističući da tim prati situaciju iz dana u dan.

„Odlučili smo da budemo oprezni“, izjavio je Džonson. „Očekujemo da će biti spreman za sledeću utakmicu ovde. Trenutno su to sve informacije koje imamo.“

Sin slavnog Lebrona Džejmsa, Broni je sedeo na klupi u uniformi sa levom nogom prekrivenom belim omotom. Tokom utakmice protiv Sakramenta, Džejms je imao nekoliko neuspešnih pokušaja i završio sa dva skoka za 22 minuta na terenu.

Na utakmici sa Voriorsima, navijači su počeli da skandiraju „Hoćemo Bronija!“ u polovini četvrte četvrtine u Čejs centru.

Džejms je draftovan kao 55. izbor sa Univerziteta Južne Kalifornije. Njegov otac, Lebron Džejms, trenutno je u Las Vegasu sa američkom reprezentacijom u pripremama za Olimpijske igre u Parizu, što bi bile njegove četvrte Olimpijske igre.

Sa skorom 0-2, Lejkersi se pripremaju za meč sa Majamijem u sredu, poslednjem danu California Classic-a, pre nego što nastave takmičenje u Letnjoj ligi u Las Vegasu koje počinje u petak.

Džonson je istakao da će Džejmsova sposobnost za meč protiv Hita zavisiti od medicinskih savetnika koji prate stanje igrača.

„Naši treneri pažljivo prate situaciju i redovno nas informišu“, rekao je Džonson. „Očekujemo dalje vesti u vezi sa njegovim stanjem.“