Broni Džejms se suočava sa izazovima na početku karijere u NBA Letnjoj ligi

Broni Džejms se suočava sa izazovima na početku karijere u NBA Letnjoj ligi

Broni Džejms, sin legendarog košarkaša Lebrona Džejmsa, suočio se sa težim početkom u NBA Letnjoj ligi. Na otvaranju lige, Los Anđeles Lejkersi su izgubili od Hjuston Roketsa sa 99-80, a Džejms je postigao osam poena.

Džejms je imao poteškoća na terenu, šutirajući 3 za 14 iz igre, uključujući 0 za 8 za tri poena. Uspeo je da zabeleži pet skokova, dve ukradene lopte i tri izgubljene lopte za 27 minuta igre. Kroz tri utakmice ovog leta, njegov procenat šuta je samo 23%, dok nije uspeo da postigne nijedan poen iz 12 pokušaja za tri poena.

Njegov otac, Lebron Džejms, nije bio prisutan na utakmici, jer se priprema sa američkim olimpijskim timom u Abu Dabiju. Međutim, Bronijeva majka, Savana, bila je u publici, koja je bila rasprodata i ispunjena navijačima u ljubičastim i zlatnim bojama Lejkersa.

Trener Lejkersa, Džej Džej Redik, naglasio je da je Broni Džejmsu savetovao da se fokusira na odbranu i intenzivan program razvoja igrača koji će tim kreirati za njega. Redik je podsetio da je Džejms imao operaciju srca prošle godine i da je prošao kroz izazovan period pre drafta, ali da je pokazao obećavajuće rezultate na treninzima.

Lebron Džejms je naglasio da statistika nije bitna ovog leta i da je važno da njegov sin raste i uči. „Jedina stvar koja je važna je da mu bude bolje i da slaže dane“, rekao je Lebron.

Broni Džejms je imao svetle trenutke tokom utakmice, postigavši šest od prvih 13 poena Lejkersa, uključujući polaganje, dva slobodna bacanja i impresivno zakucavanje. Međutim, nije ponovo postigao poene sve do sredine četvrte četvrtine.

Napadač Lejkersa, Entoni Dejvis, izrazio je uzbuđenje zbog Bronijevog prisustva u timu, rekavši: „To je kul iskustvo. Nikada ranije nije urađeno, nikada se nije desilo u košarci, tako da je super iskustvo imati ga u našem timu i videti ga kako raste.“

Broni Džejms ima puno posla pred sobom, ali podrška njegove porodice i trenera, kao i njegovo zalaganje, ukazuju na potencijal za svetlu budućnost u NBA ligi.