Broni Džejms kaže da može da izdrži „pojačani“ pritisak igranja za Lejkerse sa svojim slavnim ocem

Broni Džejms kaže da može da izdrži „pojačani“ pritisak igranja za Lejkerse sa svojim slavnim ocem

Broni Džejms, 19-godišnji sin legende NBA, Lebrona Džejmsa, izabran je na draftu od strane Los Anđeles Lejkersa. Mladi Džejms je istakao da odluka da se prijavi za draft nije bila motivisana željom da igra uz svog oca, već je fokusiran na svoj profesionalni razvoj.

Na konferenciji za novinare, Broni je naglasio: „Samo želim da uđem i završim svoj posao i svakim danom postajem sve bolji. Nikad nisam pomislio da ću se igrati sa svojim tatom. To je uvek tu da učestvujem, ali to nije bio moj glavni fokus.“

Iako se suočava sa dodatnim pritiskom i pažnjom, Broni veruje da je spreman za izazove koji ga očekuju. Lejkersi su ga izabrali sa ukupno 55. mesta, a zajedno sa njim predstavljen je i Dalton Kneht, krilo iz Tenesija.

Broni je naglasio da je spreman da se izbori sa očekivanjima i komentarima na društvenim mrežama, te da mu je cilj da pokaže svoje veštine u NBA, ne samo zbog očevih ambicija.

Lebron Džejms, lider NBA u karijeri, prisustvovao je konferenciji svog sina, ali je ostao u pozadini. Lebron, koji je trenutno slobodan igrač, skoro je sigurno da će se vratiti u Lejkerse.

Broni je zahvalan na savetima svog oca koji su mu pomogli da se pripremi za profesionalni nivo igre: „Stvari koje mi je (Lebron) govorio celog života – samo da imam tu radnu etiku, dođem i dobijem svoj posao, slušam trenere i budem trener, takve stvari su mi uvek bile usađene.“

Uprkos izazovima koje je imao na USC-u, uključujući oporavak od srčanog incidenta, Broni veruje da je spreman da se dokaže u Lejkersima i unapredi svoju igru u sistemu razvoja igrača pod novim trenerom Džej Džej Redikom.

Porodica Džejms je na pragu stvaranja istorije, jer bi Broni i Lebron mogli postati prvi otac i sin koji igraju zajedno u NBA. Ovo bi ih svrstalo među retke očeve i sinove koji su zajedno igrali u severnoameričkom profesionalnom sportu, poput Kena Grifija starijeg i mlađeg u MLB-u i Gordija Haua sa sinovima u NHL-u.