Olimpijada: Adam Piti pozitivan je na kovid nakon osvajanja srebrne medalje

Olimpijada: Adam Piti pozitivan je na kovid nakon osvajanja srebrne medalje

Britanski plivač Adam Piti, koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, testiran je pozitivno na COVID-19 manje od 24 sata nakon takmičenja. Britanski olimpijski komitet obavestio je javnost o njegovom stanju, navodeći da su se simptomi prvi put pojavili dan pre finala na 100 metara prsno. Piti je dvostruki branilac olimpijskog zlata u ovoj disciplini, ali je ovoga puta zauzeo drugo mesto iza italijanskog plivača Nikole Martinengija, delivši drugo mesto s Amerikancem Nikom Finkom.

Nakon finala, Piti se suočio s pogoršanjem simptoma i testiran je na COVID rano u ponedeljak jutro, kada je potvrđeno da je pozitivan na virus. Tim GB je saopštio da se 29-godišnji plivač nada brzom oporavku kako bi mogao da učestvuje u štafetnim trkama koje su zakazane za naredne dane.

„Situacija se upravlja na odgovarajući način kako bi se osiguralo da ostali članovi tima ostanu zdravi“, izjavio je tim GB. Letnje olimpijske igre možete pratiti na: https://apnevs.com/hub/2024-paris-olimpic-games