Osamnaestogodišnji Endrik postaje najmlađi strelac Real Madrida u Ligi šampiona

Osamnaestogodišnji Endrik postaje najmlađi strelac Real Madrida u Ligi šampiona

Osamnaestogodišnji brazilski napadač Real Madrida Endrik ušao je u istoriju u utorak postavši najmlađi strelac kluba u Ligi šampiona. Osigurao je gol udarcem van kaznenog prostora duboko u nadoknadi vremena tokom pobede Madrida nad Štutgartom od 3-1 na stadionu Santjago Bernabeu. Endrik je nadmašio bivšu zvezdu Madrida Raula Gonzalesa, koji je imao 18 godina i 113 dana kada je postigao het-trik u pobedi Madrida protiv Ferencvaroša 1995. sa 6-1, prenosi UEFA.

Endrik je u meč ušao u 80. minutu, zamenivši Džuda Belingu. Njegov gol je stigao nakon trke koja je krenula iz odbrane Madriđana. Mladi napadač je imao opciju da doda ili Kilijanu Mbapeu ili Vinisijusu Junioru, ali je odlučio da šutira nisko levom nogom. Iako se golman Štutgarta Aleksandar Nibel dočepao lopte, nije mogao da spreči da ona uđe.

„To je bio prvi put da sam dodao loptu Viniju, ali sam tada osetio da je šut najbolja opcija i to je ušlo“, rekao je Endrik. Ovaj gol mu je bio prvi u Ligi šampiona, a slavio je blizu navijača iza gola.

Endrikov brazilski saigrač Rodrigo je u šali primetio da je Endrik „lud“ da pokuša taj udarac. Dodao je: „Učinio je nešto što niko drugi ne bi uradio. Zaista sam srećan zbog njega; golovi u Ligi šampiona su uvek posebni.“

Golman Madriđana Tibo Kurtoa napomenuo je da je Endrik pokazao „mnogo samopouzdanja“ svojim pokušajem šuta. U šali je rekao da bi ga ubio da je promašio. Trener Madrida, Karlo Anćeloti, pohvalio je Endrika za njegovu „hrabrost da šutira“.

Ovaj gol je Endriku bio drugi otkako je ove sezone prešao u Madrid iz brazilskog kluba Palmeiras, a prvi je bio u njegovom debiju u španskoj ligi.