Serena ponosna na promenu koju je donela u sport

Serena ponosna na promenu koju je donela u sport

NjUJORK – Serena Vilijams rekla je da želi da bude upamćena kao borac i da je ponosna na uticaj koji je imala na tenis jer je najverovatnije u petak spustila zavesu na svoju istorijsku karijeru na Otvorenom prvenstvu SAD.

„Borba, ja sam takav borac“, rekla je na pitanje kako želi da ostane upamćena nakon poraza od Ajle Tomljanović u trećem kolu rezultatom 7-5 6-7(4) 6-1.

„Osećam se kao da sam zaista donela nešto u tenis, drugačiji izgled, ludi intenzitet. Strast je zaista dobra reč“, rekla je ona novinarima.

Serena i Venus su osvojile svet tenisa kada su kao tinejdžerke izašle iz terena u Komtonu u Kaliforniji i nastavile da dominiraju i menjaju lice pretežno belog sporta.

Na terenu se zahvalila porodici, prijateljima i fanovima na „neverovatnom putovanju“.

„Iskreno, toliko sam zahvalna što sam imala ovaj trenutak i što sam Serena“, rekla je ona novinarima.

23-struka grend slem šampionka izdvojila je Otvoreno prvenstvo Francuske 2015, gde se borila sa ozbiljnim simptomima gripa da završi svoj drugi „Serena slem“ – četiri uzastopne grend slem titule – kao vrhunac karijere.

„To je definitivno onaj koji nosim sa sobom jer sam zamalo umrla u tom slučaju“, rekla je ona. „Nekako sam pobedio. To je bilo prilično sjajno.“

Nesmanjena moć koju je pokazala u Njujorku navela je neke da se zapitaju da li je zaista spremna da „evoluira“ od tenisa kako bi se fokusirala na rast porodice i na svoje poslovne interese, kao što je objavila prošlog meseca.

„Ne znam. Ne razmišljam o tome“, rekla je ona.

„Ipak, uvek sam volela Australiju“, rekla je sa osmehom, misleći na Otvoreno prvenstvo Australije u januaru.

Bilo na terenu ili van njega, rekla je da će nastaviti da ostane povezana sa sportom koji je prevazišla u godinama koje dolaze.

„Tenis je bio tako veliki deo mog života, ne mogu da zamislim da nisam bila uključena“, rekla je ona-„ne vidim budućnost bez toga“.