Bogdan Bogdanović odaje počast preminulom prijatelju Dejanu Milojeviću

Bogdan Bogdanović odaje počast preminulom prijatelju Dejanu Milojeviću

U emotivnoj utakmici protiv Orlando Magica, Bogdan Bogdanović je igrao sa teškim srcem nakon tragičnog gubitka svog prijatelja Dejana Milojevića. Milojević, pomoćni trener Golden State Warriorsa, preminuo je od srčanog udara u 46. godini, ostavljajući Bogdanovića i celu košarkašku zajednicu u šoku.

Iako su Atlanta Hawksi pobedili u napetoj utakmici rezultatom 106:104, srpski košarkaš Bogdanović nije mogao da se odvoji od misli o svom preminulom prijatelju. Rekao je da se ne seća mnogo detalja utakmice, a emocije su preplavile njegovu igru.

„Ne znam ni šta sam uradio večeras“, rekao je Bogdanović nakon utakmice. „Sećam se zagrevanja. Ne znam šta sam radio. Zaboravio sam nekoliko svojih rutina.“

Bogdanović je podelio kako su on i njegovi saigrači stajali u minuti ćutanja pre utakmice u čast Milojevića. Iako nikada nisu sarađivali trenerski, Bogdanović je istakao duboko poštovanje prema Milojeviću, ističući njegov pozitivan duh.

„Bio je sjajan igrač, ali nikada nije jurio svoju karijeru“, rekao je Bogdanović. „Uvek je želeo da živi porodičnim životom sa svojom decom u dobrim gradovima. Nikada nije jurio za novcem. Osećam da je to odličan primer za sve.“

Bogdanović je razmatrao da odustane od utakmice, ali je odlučio igrati kao počast svom prijatelju, svestan da Milojević ne bi želeo da odustane.

„Razmišljao sam da se ne pojavim večeras, kada nisam mogao da spavam i bio sam van rutine“, rekao je Bogdanović. „Ali tada sam pomislio, on ne bi želeo da to uradim.“

Tragični gubitak Dejana Milojevića ostavlja dubok pečat na košarkašku zajednicu, a Bogdanović i njegovi saigrači se prisećaju njegovog pozitivnog uticaja i odanosti porodičnim vrednostima.