Masa posetio stazu Interlagos, ali vozači Formule 1 ne daju podršku njegovim tvrdnjama

Masa posetio stazu Interlagos, ali vozači Formule 1 ne daju podršku njegovim tvrdnjama

Bivši vozač Ferarija, Felipe Masa, posetio je stazu Interlagos uoči Velike nagrade Brazila, ali nije uspeo da ubedi vozače Formule 1 ili rukovodioce timova da otvoreno podrže njegove tvrdnje da mu je 2008. „oteo“ titulu koju je izgubio za jedan bod od Luisa Hamiltona.

Masa je nedavno sugerisao da će pokrenuti sudski postupak ako upravljačko telo FIA i rukovodstvo Formule 1 ne donesu odluku u vezi sa VN Singapura 2008. godine, kada se Nelson Piquet Jr. namerno srušio da bi pomogao svom tadašnjem saigraču iz Rena, Fernandu Alonsu, da pobedi na toj trci. Rena je kasnije kažnjen, ali su rezultati ostali nepromenjeni, što je omogućilo Hamiltonu da osvoji titulu vozača.

Masa je izjavio da ima rok do 15. novembra pre nego što preduzme bilo kakve pravne korake. Međutim, vozači poput Hamiltona, Bottasa, Leklerka i drugih nisu otvoreno podržali Masine tvrdnje tokom konferencije za novinare u četvrtak.

Iako je Masa došao na stazu Interlagos kao navijač, vozači Formule 1 nisu želeli da komentarišu njegove tvrdnje. Upućen je poziv svim stranama da iznose svoje argumente i da se odluka donese unutar sportskih tela.

Felipe Masa je ranije ove godine izbegao prisustvo Velikoj nagradi Italije zbog straha od potencijalnih tužbi. Masa je dodao da će verovatno izbegavati i Veliku nagradu Las Vegasa, gde je ambasador Formule 1, kako bi izbegao probleme u ovom trenutku.