Biciklistički savez Srbije podneo zahtev za smenu predsednika

Biciklistički savez Srbije podneo zahtev za smenu predsednika

Petnaest biciklističkih klubova iz Srbije podnelo je zahtev za vanrednu skupštinu i smenu Radomira Pavlovića sa čela Biciklističkog saveza Srbije. Inicijativa je pokrenuta nakon dve i po godine od kada je, prema rečima članova brojnih biciklističkih klubova, ovaj sport u lošem položaju.

Ujedinjeni u ideji, klubovi žele da postave novo rukovodstvo, mlade i ambiciozne ljude koji će dodatno afirmisati biciklizam i doneti inovacije, saopšteno je iz Biciklističkog saveza Srbije.

„Kandidat za predsednicu BSS je Aleksandra Đokić, direktorka marketinga kompanije Autočačak, uvozika Škoda automobila. Škoda je dugogodišnji partner najvećih biciklističkih trka u svetu kao što su Tur de Frans, Đira i drugih velikih klasika, a Autočačak prepoznat je kao važan partner, jer pomaže srpski biciklizam godinama kroz razne aktivnosti tokom organizacija manifestacija“, navodi se u saopštenju.

Inicijatori promena, kako je navedeno, smatraju da BSS zaslužuje novi menadžment koji će doprineti boljem imidžu ove organizacije, kao i da svi kvalitetni ljudi koji su potrebni sportu budu uključeni. Takođe dodaju da treba da se intenzivira međunarodna saradnja, da se poboljša odnos prema sponzorima i parnterima, a ujedno i da se popravi status biciklizma u domaćim institucijama.