Beker: Novak je naišao na jačeg – iznenađujuća slika!

Beker: Novak je naišao na jačeg – iznenađujuća slika!

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da se srpski teniser mučio sa formom, ritmom i servisom u svim mečevima na Australijan Openu, na kojem je eliminisan u polufinalu.

Đoković je prvi put u karijeri poražen u polufinalu prvog Gren slema sezone, pošto je bolji od njega bio Italijan Janik Siner 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3 .

“Nisam iznenađen da je Janik pobedio, ali jesam načinom na koji je to učinio. Zapravo je morao da pobedi u trećem setu. Simpatični Južni Tirolac je već kucao na vrata prošle godine i sada je porastao. Zadržao je pribranost, servirao je dobro do kraja. Činjenica da Novak Đoković, najbolji riterner svih vremena, nije imao nijednu brejk loptu protiv Sinera je priča meča”, naglasio je Beker.

Beker je istakao da je iznenađen kako je Đoković izgledao na terenu, ali ne samo protiv Sinera.

“Po pitanju forme, ovo nije bio Đokovićev najbolji Australijan Open. Mučio se sa formom, ritmom i servisom na svim mečevima. I sada je naišao na jačeg protivnika. To je bila iznenađujuća slika. Obično ga ne vidimo tako opuštenog posle poraza, možda je shvatio da nije u formi, da nije izgubio jer nije imao sreće, već je protivnik bio bolji. To je odlika šampiona, shvatanje da nije bio njegov dan”, rekao je Beker.

U borbi za titulu Siner će se boriti sa Danilom Medvedevom iz Rusije, koji je posle maratona pobedio nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.