Barselona nudi Bajernu 35 miliona evra za Levandovskog

Barselona nudi Bajernu 35 miliona evra za Levandovskog

Barselona je dala novu ponudu za Roberta Levandovskog od 35 miliona evra (30 miliona funti) plus 5 miliona evra dodataka, ali se očekuje da će Bajern iz Minhena to odbiti.

Napadač je odlučan da se pridruži Barseloni uprkos pristupima Čelsija i Pari Sen Žermena i usmeno je dogovorio trogodišnji ugovor.

Vodeći čelnici Bajerna nastavili su javno da ističu da je Levandovski pod ugovorom na još godinu dana i kažu da ga očekuju da se vrati na predsezonski trening 12. jula. Prošlog meseca igrač je proglasio svoju karijeru u Bajernu „gotovom“ i rekao da ne veruje da će ga klub držati protiv njegove volje.

Član sportskog odbora Bajerna, Hasan Salihamidžić, dao je u četvrtak intervju za Skaj u Nemačkoj, u kojem je izgleda ostavio otvorenom mogućnost da Levandovski ode po pravoj ceni. Upitan da u procentima navede verovatnoću da će igrač ostati, rekao je: „Do sada je 100%.“

Salihamidžić se nasmejao kada ga je teralo da li će poljskom reprezentativcu biti dozvoljeno da ode za dovoljno veliki novac i rekao: „Ne znam. Ne, kao što sam rekao, nikada se ne bavim stvarima koje su trenutno u vazduhu. Dalje je ponovio da se Levandovski očekuje da se vrati kako je planirano.

Levandovski i njegov agent Pini Zahavi imali su sastanak sa Salihamidžićem i generalnim direktorom Bajerna Oliverom Kanom prošle nedelje na Majorci. Salihamidžić je to opisao kao „dobar razgovor“ tokom kojeg je svaka strana iznela svoje stavove i rekao da je uveren da bi Levandovski mogao da se reintegriše u klub. „To je popravljivo“, rekao je.

Salihamidžićeve izjave označavaju blaži ton u odnosu na ono što je prošlog meseca rekao Herbert Hainer, predsednik Bajerna. Hainer je rekao: „Robert ima ugovor do 2023. Toliko će dugo igrati sa nama.

U međuvremenu, Pol Pogba će ponovo potpisati ugovor za Juventus početkom sledećeg meseca nakon što su u četvrtak finalizovani uslovi za njegov povratak. Usmeni dogovor je postignut prošle nedelje, a preostali detalji su dogovoreni nakon što je agent veziste, Rafaela Pimenta, održao još jedan sastanak sa klubom.

Pogba je slobodan nakon što je napustio Mančester junajted, koji je platio 93,2 miliona funti da bi ga otkupio od Juventusa 2016. Njegov ugovor sa Junajtedom ističe 30. juna i ubrzo nakon toga stiže u Italiju.