Bajern iz Minhena potpisuje Michaela Olisea iz Kristal Palasa u potrazi za „novom energijom, novim idejama“

Bajern iz Minhena potpisuje Michaela Olisea iz Kristal Palasa u potrazi za „novom energijom, novim idejama“

Bajern iz Minhena potpisao je u nedelju 22-godišnjeg napadača Majkla Olisea iz Kristal Palasa u potrazi za „novom energijom, novim idejama“ posle prve sezone bez trofeja u poslednjih 12 godina.

Olise, koji ima petogodišnji ugovor sa Bajernom, postigao je 10 golova u 19 utakmica Premijer lige prošle sezone — uprkos tome što je propustio veći deo godine zbog povreda — i bio je ključan za snažan plasman Palasa pred kraj kampanje.

Dugo očekivani potez čini Olisea drugim novim potpisom koji je potvrđen od kada je Bajern angažovao Vinsenta Kompanija za trenera tima, nakon ranijeg dolaska japanskog defanzivca Hirokija Ita iz Štutgarta.

„Majkl Olise je igrač koji može da napravi razliku i privukao je veliko interesovanje svojim stilom igre“, rekao je član sportskog odbora Bajerna Maks Eberl u izjavi.

„Želimo novi impuls u našem timu, novu energiju, nove ideje – to je ono za šta se zalažu igrači poput Majkla Olisea. Tokom razgovora, brzo je dao znak da zaista želi da se pridruži Bajernu. Veoma mu se radujemo. On će obogatiti našu igru.”

Olise, koji je rođen u Londonu, ali je igrao za Francusku na nivou do 21 godine, napušta Palas nakon što je odigrao 90 nastupa za tri godine.

„Veoma smo ponosni na ono što je Majkl postigao u Kristal Palasu, klubu u kome se veoma razvio kao igrač“, rekao je predsednik Palate Stiv Periš.

„Poštujemo njegovu želju da se dalje testira na najvišem nivou svetskog fudbala i lično bih želeo da mu poželim sve najbolje za sledeću avanturu sa Bajernom iz Minhena u Nemačkoj, koju ćemo, siguran sam, pomno pratiti.

Bajern pokušava da uzdrma svoj tim nakon što je izgubio titulu u Bundesligi od Bajera iz Leverkuzena i završio treći pod bivšim trenerom Tomasom Tuhelom.

Bajern je povezivan sa nizom potencijalnih novih potpisa, uključujući defanzivnog veznog Žoaa Palinju iz Fulama, godinu dana kasnije od neuspelog poteza da ga potpiše. Ono što je manje jasno je koji bi sadašnji igrači Bajerna mogli biti prodati kako bi se otvorilo mesto za pridošlice kako se projekat rekonstrukcije ubrzava.