Volf: Bahrein je bio jedan od naših najgorih dana

Volf: Bahrein je bio jedan od naših najgorih dana

Mercedes je počeo sezonu Formule jedan pobeđen u Bahreinu sopstvenim motorom koji je Fernanda Alonsa i Aston Martina doveo do podijuma dok su se borili kao četvrti najbrži tim, prenosi Rojters.

„To je bio jedan od naših najgorih dana u trkama,“ izjavio je šef tima Toto Volff dok je sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton završio peti, a Džordž Rasel sedmi.

Red Bulov dvostruki svetski šampion Maks Ferštapen predvodio je timskog kolegu Serđa Pereza ​​u finišu jedan-dva, a holandski vozač je završio 50,977 sekundi od Hamiltona.

„Uopšte nije bilo dobro; nedostaje nam ritam napred, desno i centar,“ rekao je Volf.

„Aston Martin je veoma brz, a Red Bul je jednostavno na drugoj planeti. Boli što su tako daleko ispred“, dodao je Austrijanac.

Red Bul je prekinuo Mercedesov niz od osam uzastopnih konstruktorskih titula prošle sezone, a Volf je rekao da je početak sezone 2023. izgledao kao da je na kraju kazne koju je njegov tim nekada izrekao drugima.

„To me podseća na naše najbolje godine kada smo stavili jednu sekundu na sve ostale. To je merilo. Moramo da stavimo jednu nogu ispred druge da bismo se vratili, ali niko u ovom timu neće baciti peškir“, rekao je on.

„Moramo kopati duboko, dublje nego što smo ikada ranije radili. I to možemo.“

Hamilton, čije nade u rekordno osmo prvenstvo izgleda kao da nestaju treću godinu zaredom, rekao je da je Mercedes dao sve od sebe.

„Trenutno smo četvrti najbrži tim, a Ferari i Aston protiv kojih smo se borili bili su samo brži od nas“, rekao je 38-godišnji Britanac.

„Znamo da nismo tamo gde treba da budemo. Moram da ostanem pozitivan, da podignem glavu i da guram tim. Biću pozitivno svetlo za njih i osvojiti najbolje bodove koje mogu.“

Direktor inženjeringa na stazi Endrju Šovlin rekao je da Mercedesu nedostaje opšte prianjanje.