Badosa, Tomljanović isključene sa Australijan opena zbog povreda

Badosa, Tomljanović isključene sa Australijan opena zbog povreda

MELBURN – Paula Badosa povukla se sa Otvorenog prvenstva Australije zbog povrede desne butine zadobijene na pripremnom turniru u Adelaidu, saopštila je u subotu 11. teniserka sveta, preneo je Rojters.

Španka Badosa, koja je prošle godine stigla do četvrtog kola u Melburn Parku, odustala je od polufinala Adelaide International 2 protiv Darije Kasatkine u petak nakon što je zadobila povredu u prethodnom kolu.

„Loše vesti… Tokom četvrtfinalnog meča u Adelaidu ​​povredila sam se i nakon što sam dobila rezultate moraću da odsustvujem nekoliko nedelja“, napisala je Badosa na Tviteru.

„Žao mi je što sam propustio Australijan open ove godine, zaista će mi nedostajati. Učiniću sve što mogu da se vratim što je pre moguće.“

Ajla Tomljanović je takođe odustala od prvog grend slema u godini, koji počinje u ponedeljak, nakon što je domaća nada zadobila povredu kolena na turniru mešovitih ekipa Junajted kupa koji je na otvaranju sezone.

„Učinila sam apsolutno sve što je bilo u mojoj moći da ozdravim, ali je jednostavno ponestalo vremena da se izlečim i budem 100% spremna da se takmičim na visokom nivou“, napisala je Tomljanović na Tviteru.

„Bila je to veoma teška odluka, ali moram da slušam svoje telo.“