Australija pred ključnim izazovom protiv Japana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Australija pred ključnim izazovom protiv Japana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Australija će se suočiti sa izazovom protiv Japana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde će pobeda vratiti Socceroos na put ka šestom uzastopnom učešću na turniru nakon neujednačenog početka u trećem kolu. Toni Popović, novi trener Australije, ima priliku da ostvari pobedu u drugoj utakmici na čelu ekipe i sretne se sa bivšim saigračem i sadašnjim trenerom Japana, Hadžimeom Morijasuom.

Japan je na dobrom putu da ostvari osmi uzastopni nastup na Svetskom prvenstvu, sa tri ubedljive pobede i impresivnim gol-razlikom. Popović, nakon pobede nad Kinom u svojoj prvoj utakmici na čelu australijske reprezentacije, ističe značaj ovog izazova i priliku da se upiše u istoriju pobedom protiv Japana.

U drugim utakmicama, Saudijska Arabija, Bahrein i Kina, takođe traže put ka Svetskom prvenstvu, dok se Južna Koreja suočava sa izostancima ključnih igrača zbog povreda. U grupi A, Uzbekistan i Iran vode sa po sedam bodova, dok se ostale ekipe bore za pozicije koje vode direktno na Svetsko prvenstvo.