Fernando Alonso nazvao Hamiltona ‘idiotom’

Fernando Alonso nazvao Hamiltona ‘idiotom’

Fernando Alonso je kritikovao Luisa Hamiltona zato što je „samo zna da vozi ako startuje prvi“ nakon što su se dve zvezde Formule 1 dotakle u prvom krugu nedeljne Velike nagrade Belgije.

Hamilton, sedmostruki svetski šampion Formule 1, startovao je jedno mesto iza Alonsa, ali je trka Britanca trajala jedva četiri kruga nakon što je lansiran u vazduh nakon što su se dotakli.

Vozač Mercedesa Hamilton bio je neznatno ispred Alonsa u trenutku sudara, ali ga je udar naterao da zaleti preko traka na obodu staze.

„Tako mi je žao, momci“, čulo se kako Hamilton govori preko radija, iako je Mercedesov trkački inženjer odbio njegovo izvinjenje.

„Ne, druže, mislim da to nije tvoja greška“, rekao je Piter Bonington.

Alonso je, međutim, imao drugačije mišljenje.

„Kakav idiot“, rekao je Alonso, takođe na svom radiju dok je brutalno korio svog rivala. „Zatvaranje vrata spolja. Mislim, imali smo mega početak, ali ovaj momak zna samo da vozi i prvi startuje.”

Očigledno frustrirani Alonso je dodao: „Zašto zatvara vrata? Jednostavno ne razumem.”

Govoreći nakon završetka trke, Hamilton se složio sa britanskim emiterom Ski Sports da je on kriv za nesreću – ali je odbio da bude privučen Alonsovim komentarima o njemu.

„Gledajući nazad na snimak, bio je u mojoj slepoj tački i nisam mu ostavio dovoljno prostora. Danas sam ja kriv. Samo, tako mi je žao zbog tima.”

„Nije bitno šta je [Alonso] rekao. Baš me nije briga. To je moja krivica .“

U međuvremenu, Maks Verstapen je nastavio svoju izvanrednu formu osvajanjem prvog mesta u trci, završavajući ispred Serhija Pereza ​​i Karlosa Sainza mlađeg, dok se približava drugom šampionatu vozača u karijeri.

Holanđanin je bio primoran da krene sa začelja zbog kršenja pravila F1 u vezi sa upotrebom različitih motora. Ali njegov brzi automobil Red Bul Racing ubrzo je prevazišao nedostatak i do početka 12. kruga našao se na prvoj poziciji.

Verstapen je izgubio prvo mesto od Sainza nakon zaustavljanja u boksu, ali je ubrzo vratio status kvo i završio trku skoro 18 sekundi ispred svog saigrača iz Red Bula Pereza.

Fernando Alonso je zauzeo peto mesto uprkos incidentu sa Hamiltonom.