Arsenal je potpisao ugovor sa španskim reprezentativcem Mikelom Merinom iz Real Sosijedada

Arsenal je potpisao ugovor sa španskim reprezentativcem Mikelom Merinom iz Real Sosijedada

Arsenal je u utorak potpisao ugovor sa španskim reprezentativcem Mikelom Merinom iz Real Sosijedada kako bi ojačao svoje vezne opcije za svoju poslednju ponudu za osvajanje titule u Premijer ligi.

Merino se navodno pridružio za honorar od 32 miliona funti (42 miliona dolara) na, kako je Arsenal rekao, „dugoročni ugovor“, četiri dana nakon što se trener Sosijedada Imanol Algvasil javno oprostio od igrača.

Merino je pomogao Španiji da osvoji nedavno Evropsko prvenstvo. Njegov gol u kasnom produžetku obezbedio je pobedu od 2-1 nad Nemačkom u četvrtfinalu.

Dobro zaokružen napadački vezni igrač, Merino je bio ključni igrač Sosijedada nakon što se pridružio baskijskom klubu 2018. Pomogao mu je da osvoji Kup kralja 2020. i da se plasira u osminu finala Lige šampiona prošle sezone.

Merino će predstavljati konkurenciju Deklanu Rajsu i Martinu Odegaru na dve centralne vezne pozicije u Arsenalu pod menadžerom Mikelom Artetom, koji je kratko igrao u Sosijedadu i koji je iz San Sebastijana — gde je sedište kluba u severnoj Španiji.

Merino je efikasno zamenio portugalskog vezistu Fabija Vijeiru, koji je napustio Arsenal da bi se pridružio Portu.

Arsenal, koji je bio poslednji šampion Engleske 2004. godine, završio je kao vicešampion Mančester sitija u poslednje dve sezone u Premijer ligi. Tim je ovu sezonu počeo sa dve uzastopne pobede.