Arsenal je potpisao nemačkog napadača Havertza iz Čelsija

Arsenal je potpisao nemačkog napadača Havertza iz Čelsija

Arsenal je potpisao dugoročni ugovor nemačkog napadača Kaija Havertca iz Čelsija, saopštio je u sredu klub iz Premijer lige, prenosi Rojters.

Cena transfera nije objavljena, ali britanski mediji navode da će Arsenal platiti Čelsiju 65 miliona funti (82,63 miliona dolara) uz dodatnih 5 miliona funti dodatka.

„Za mene je super uzbudljivo što se pridružim ovom neverovatnom klubu i što sam deo porodice Arsenala. Ovaj klub ima tako veliku istoriju, i nadam se da možemo da postignemo mnogo stvari“, rekao je 24-godišnjak za klupski sajt .

Haverc je u Čelsi došao u septembru 2020. iz Bundesligaša Bajera iz Leverkuzena, gde je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

„Kai je igrač vrhunskog kvaliteta. Ima veliku svestranost i inteligentan je igrač. On će doneti ogromnu količinu dodatne snage u naš vezni red i raznolikost u našu igru“, rekao je menadžer Mikel Arteta.

Čelsi je platio do 71 milion funti, uključujući dodatke, za nemačkog napadača, prema medijskim izveštajima, što ga čini drugim najskupljim potpisom Čelsija posle golmana Kepe Arizabalaga.

Haverc je odigrao skoro 140 nastupa za Čelsi u svim takmičenjima i postigao više od 30 golova i pomogao im da osvoje Ligu šampiona 2020-21, kao i UEFA Superkup i Svetski klub 2021.

„Nemac sada ide dalje, ali odlazi sa svojim imenom urezanim u folklor Čelsija. Zahvalni smo Kaiju na njegovim naporima tokom njegovog boravka na Stamford Bridžu i želimo mu dobro“, navodi se u saopštenju Čelsija.

Haverc je igrao skoro 40 puta za Nemačku nakon što je debitovao u prijateljskoj pobedi nad Peruom od 2-1 u septembru 2018.

Bio je uključen u njihove timove za Evropsko prvenstvo 2020. i Svetsko prvenstvo 2022., gde je postigao dupli rezultat u pobedi nad Kostarikom rezultatom 4-2 pre nego što je Nemačka ispala u grupnoj fazi.