Arsenal u belom dresu protiv nasilja među mladima: Kampanja „Nema više crvenog“

Arsenal u belom dresu protiv nasilja među mladima: Kampanja „Nema više crvenog“

Arsenal će u nedelju, u meču trećeg kola FA kupa protiv Liverpula, nositi potpuno beli dres u okviru svoje kampanje „Nema više crvenog“. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o zločinima nožem i nasilju među mladima.

Ovo će biti prvi put da Arsenal, tim iz Premijer lige, oblači beli dres na domaćem terenu u okviru ove kampanje. Fredi Hadson, šef Arsenala u zajednici, istakao je da mladi ljudi suočavaju sa različitim izazovima, te da zajedničkim delovanjem i osvetljavanjem dostupne mreže podrške mogu dati značajan doprinos životima učesnika.

Inicijativa „Nema više crvenog“ pokrenuta je 2022. godine, a Arsenal već treću sezonu zaredom nosi dres „isceđen od tradicionalnog crvenog“ kako bi skrenuo pažnju na ovu važnu temu. Ženski tim Arsenala će takođe prvi put nositi belu boju u okviru ove kampanje protiv Votforda u FA kupu kasnije ovog meseca.

Iako kompleti nisu dostupni za prodaju, biće prodavana majica za zajednicu, a Arsenal je najavio da će 100% prihoda od maloprodaje biti donirano u dobrotvorne svrhe. Kampanja „Nema više crvenog“ fokusira se na ulaganje u inicijative koje stvaraju sigurne prostore za igranje fudbala i organizovane aktivnosti unutar zajednice.