Argentinski golman Martinez na udaru kritike jer je udario TV snimatelja nakon poraza od Kolumbije

Argentinski golman Martinez na udaru kritike jer je udario TV snimatelja nakon poraza od Kolumbije

TV kamerman rekao je da me je argentinski golman Emilijano Martinez „ošamario” posle pobede Kolumbije od 2-1 u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo.

Džoni Džekson je rekao kolumbijskim medijima da je prišao Martinezu posle poslednjeg zvižduka u Barankilji u utorak dok je golman pozdravljao drugog igrača. Snimak koji je snimio prikazuje pobednika Svetskog prvenstva koga Argentinci znaju kao Dibu kako udara u kameru, koja se brzo tresla na zemlju nakon udara.

„Iz vedra neba me je ošamario“, rekao je Džekson za RCN Deportes u sredu. „Osećao sam se ljuto, veoma ljuto. Ja sam radio, baš kao i on. On se igrao, a ja sam snimao kamerom.“

Takođe je poslao poruku Martinezu: „Dibu, brate moj, kako si? Ja sam Džoni Džekson, kamerman kojeg ste napali na utakmici protiv Kolumbije. Hteo sam da ti kažem da je sve u redu, brate moj. Svako je izgubio meč u svom životu. Ovaj poraz vam je očigledno mnogo značio. Ali gledaj napred, Dibu.”

Džekson radi za kompaniju koja isporučuje snimke kanalima Caracol Television i RCN Deportes.

Fudbaleri su suspendovani sa utakmica u sličnim situacijama, a to je ono što kolumbijsko udruženje sportskih novinara – poznato kao ACORD – želi da FIFA uradi. Njen predsednik Faiver Hojos Ernandez rekao je u saopštenju da je Martinez napao slobodu izražavanja.

„Kao novinarski autoritet u ovoj zemlji, ACORD želi da FIFA donese uzornu sankciju protiv gospodina Emilijana Dibu Martineza, koji nije uzor za nove generacije“, navodi se u saopštenju.

Martinez i južnoameričko fudbalsko telo CONMEBOL nisu komentarisali.

Argentina vodi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi sa 18 bodova posle osam mečeva, dva boda više od Kolumbije. Svi timovi imaju još dve kvalifikacione utakmice sledećeg meseca. Šest najboljih timova će automatski dobiti mesta na Svetskom prvenstvu 2026.