Modrić pomaže Madridu da prebrodi Casemirov odlazak

Modrić pomaže Madridu da prebrodi Casemirov odlazak

Luka Modrić olakšava navijačima Real Madrida da počnu da prebole Kasemirov odlazak.

Dan nakon što je brazilski vezista objavio da završava svoju uspešnu deceniju dugu karijeru u Madridu da bi se pridružio Mančester junajtedu, njegov bivši saigrač je postigao prelep gol i postigao još jedan kako bi pomogao braniocu titule da pobedi Seltu Vigo sa 4-1 u subotu za svoj drugi gol. uzastopna pobeda za početak španske lige, prenosi AP.

Modrićev nastup bio je vredan aplauza čak i kod navijača Selte kada je veteran zamenjen u drugom poluvremenu.

„Uvek je lepo“, rekao je Modrić. „Čini me srećnim što me prepoznaju drugi fanovi.

Karim Benzema, Vinicius Junior i Federico Valverde su takođe postigli golove dok je Madrid udobno pratio svoju pobedu iz pozadine u promovisanoj Almeriji na otvaranju.

Bila je to prva utakmica Madrida nakon što je izgubio Kazemira, pouzdanog veznog igrača koji je bio jedan od odbrambenih sidra španske moćne kuće.

„Ovde smo zajedno stvarali istoriju“, rekao je Modrić. „On je za nas bio osnovni komad i mnogo će nam nedostajati, i kao igrač i kao osoba. Tužni smo što je otišao, ali to je deo fudbala. Moramo da idemo dalje bez njega i svako od nas mora da da nešto više da nadoknadi svoje odsustvo.

Bez Brazilca, trener Madrida Karlo Anćeloti postavio je sredinu sa Eduardom Kamavingom, novopotpisanim Aurelijenom Čuamenijem i Modrićem, koji nije počeo protiv Almerije.

36-godišnji Modrić je u subotu preuzeo vezni red, kontrolišući tempo i defanzivno i ofanzivno.

Postigao je svoj gol dobro postavljenim udarcem u gornji ugao nakon što je sjajno prošao pored odbrambenog igrača na vrhu terena u 41. minutu na stadionu Balaidos.

„Modrić je fantastičan lider za nas“, rekao je Anćeloti. „Odigrao je veoma dobro i postigao najvažniji gol na meču jer nas je to dovelo ispred i sve nam je olakšalo.

Benzema, najbolji igrač Madrida prošle sezone, postigao je svoj prvi gol u ovoj kampanji realizacijom jedanaesterca u 14. minutu nakon što je video pregled uočio kako igra rukom vezista Selte Renato Tapia u krugu.

Selta je izjednačila sa još jednim jedanaestercem manje od 10 minuta kasnije, a Jago Aspas je sa bele tačke pronašao mrežu nakon igranja rukom defanzivca Madrida Edera Militaa.

Nakon što je doveo svoj tim u prednost, Modrić je uputio lepu loptu do Vinisijusa Žuniora u prodoru u 56., a napadač Brazila je pronašao mrežu nakon što je driblingom prošao pored golmana Selte Agustina Markesina.

Neki navijači Selte su aplaudirali Modriću kada ga je u 77. zamenio Dani Cebalos.

Valverde je zatvorio rezultat nakon dodavanja Vinisijusa Žuniora u 66.

Zamena Eden Azar je propustio šansu da poveća prednost Madriđana kada je promašio zakašnjeli jedanaesterac, a Marčesin mu je odbranio udarac.

Pored Kazemirovog odsustva, Anćeloti nije mogao da računa ni na vezistu Tonija Krosa jer je imao grip. Napadač Rodrigo nije bio u timu zbog povrede.

Madrid traži uzastopne titule u ligi od 2007-08.

Američki vezista Luka de la Tore ušao je u meč u 87. da bi debitovao u španskoj ligi.

Real Betis je ostvario drugu pobedu u nizu, a Borha Iglesijas je izveo penal u svakom poluvremenu u pobedi od 2-1 na Majorci.

Vedat Muriki postigao je gol za domaćine, koji su tražili prvu pobedu nakon otvaranja remijem u Atletik Bilbau.

Majorka se glasno žalila na zvaničnike zbog kazni.

Betis Manuela Pelegrinija počeo je sa pobedom od 3:0 protiv Elčea na svom terenu.

Osasuni je takođe bio potreban jedanaesterac u svakom poluvremenu da bi pobedila u drugom uzastopnom meču za početak kampanje.

Nakon što je savladala Sevilju na otvaranju, Osasuna je pobedila Kadiz sa 2-0, a Čimi Avila i Kike Garsija su realizovali svoje udarce sa bele tačke.

Kadiz je nakon prvog poraza od Real Sosijedada na svom terenu, Tomas Alarcon isključen sa drugim žutim kartonom u 76.

Barselona će u nedelju pokušati da se oporavi od razočaravajućeg prvog remija kod kuće kada gostuje Real Sosijedadu.

Atletiko Madrid je ostvario drugu pobedu u nizu kada je domaćin Viljarealu, dok Valensija Đenara Gatuza gostuje Atletiku Ernesta Valverdea.