Reprezentacija Brazila na Svetskom prvenstvu uključuje 9 napadača

Reprezentacija Brazila na Svetskom prvenstvu uključuje 9 napadača

RIO DE ŽANEIRO – Bogatstvo brazilskih napadačkih opcija je istaknuto kada je u ponedeljak izabrano devet napadača u timu za Svetsko prvenstvo, preneo je Asošijeted pres.

Nejmar je predvodio grupu napadača, uključujući rođake Vinisijusa mlađeg, Gabrijela Martinelija i Rodriga.

„Postoji generacija vrhunskih sportista, oni sami sebe dovode ovde“, rekao je trener Tite na pitanje zašto je izabrano toliko napadača.

„Mogli su biti drugi igrači i sigurno postoje argumenti za druge igrače. Ovo su samo izbori. Zbog karakteristika tima, potrebni su nam agresivni igrači na krilima. I tako smo se strukturirali.“

Dani Alves, 39-godišnji bivši desni bek Barselone, takođe je bio na listi od 26 igrača. Alves, koji je odigrao svoju poslednju klupsku utakmicu u septembru za meksički Pumas, rekao je da razume zašto neki navijači nisu bili srećni zbog njegovog izbora.

„Nisam ovde da svima udovoljim. Ovde smo da ne izneverimo one koji nam veruju“, rekao je Alveš u video snimku koji su njegovi zaposleni podelili sa novinarima. „Napor, posvećenost i žrtva su se isplatili.“

Tite je rekao da je „kriterijum za Danija Alvesa prepoznavanje individualnih veština, fizičkih i mentalnih aspekata.

Bilo je i osam defanzivaca i šest vezista, ne uključujući fudbalera Svetskog prvenstva 2018. Filipa Kutinja, koji je za vikend doživeo povredu kvadricepsa na treningu sa Aston Vilom.

Tite je suzio listu sa 55 igrača koje su on i njegovo osoblje pratili od 2018. kako bi pokušali da osvoje rekordnu šestu krunu na Svetskom prvenstvu.

„Dali smo prioritet važnim igračima od veznog reda do napada, ali održavanje ravnoteže je glavna ideja tima“, rekao je Tite. „Da bismo pobedili na najvišem nivou, potrebno je da stvaramo i postižemo gol. Ali to ne znači da naša odbrambena snaga nije ključna za pobedu.”

U Kataru, Brazil će u Grupi G igrati protiv Srbije, Švajcarske i Kameruna. Srbija i Švajcarska su takođe bili u grupi Brazila pre četiri godine u Rusiji, kada su Brazilci izgubili od Belgije u četvrtfinalu.

Tim će se okupiti u Torinu 14. novembra. U Katar će otputovati pet dana kasnije.

61-godišnji Tite je već najavio da će se povući nakon turnira nakon šest godina na čelu. Rekao je da su mu poslednje četiri od šest godina na poslu pomogle da se razvije više opcija za tim da se suoči sa različitim stilovima svojih protivnika.

„Postoje dva načina da igramo. Ili sa dva krila ili sa Lukasom Paketom kao drugim veznim“, rekao je Tite. Ovo poslednje bi značilo da Brazil možda napada protivnike sa dva napadača na centralnijoj poziciji, unutar kaznenog prostora.

„Ne verujem u zone komfora, verujem u zone poverenja i tu ćemo biti. Daćemo im samopouzdanje da igraju na visokom nivou. Ono što nećemo uraditi je da tražimo od igrača da preuzmu ulogu koju ne preuzimaju u svojim klubovima.“

Nejmar, koji je redovno igrao četiri godine, rekao je na svojim kanalima na društvenim mrežama da ima „neobjašnjiv osećaj“ nakon što je čuo svoje ime kako mu je Tite pročitao ime u Brazilskoj fudbalskoj konfederaciji.

„Sada je vreme“, rekao je.

Upitan da li Brazil sebe može smatrati favoritom u Kataru, Tite je rekao: „Posle četiri godine rada postajemo dosledniji. . . . Brazil je, zaista, jedan od favorita.

Brazilski tim:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras)

Odbrambeni igrači: Dani Alveš (bez kluba), Markinjos (Pari Sen Žermen), Tijago Silva (Čelsi), Eder Militao (Real Madrid), Danilo (Juventus), Aleks Sandro (Juventus), Aleks Teles (Sevilja), Bremer (Juventus) ).

Vezisti: Kazemiro (Mančester junajted), Fred (Mančester junajted), Fabinjo (Liverpul), Bruno Gimaraeš (Njukasl), Lukas Paketa (Vest Hem), Everton Ribeiro (Flamengo).

Napadači: Nejmar (Pari Sen Žermen), Vinisijus Mlađi (Real Madrid), Ričarlison (Totenhem), Rafinja (Barselona), Antoni (Mančester junajted), Gabrijel Hesus (Arsenal), Gabrijel Martineli (Arsenal), Pedro (Flamengo) , Rodrigo (Real Madrid).