Mančester junajted pobedio Liverpul sa 2-1

Mančester junajted pobedio Liverpul sa 2-1

MANČESTER – U pozadini protesta protiv vlasništva nad klubom, Mančester junajted je pružio performanse intenziteta i duha kako bi u ponedeljak pobedio žestokog rivala Liverpul sa 2-1 i konačno osvojio prve bodove u Premijer ligi ove sezone.

Kompozicioni finišu Džejdona Sanča u 16. minutu i ​​Markusa Rašforda u 53. doneli su pobedu koja će doneti predah menadžeru pod pritiskom Eriku ten Hagu, koji je dao veliku izjavu u izboru tima izbacivši zvezdnog napadača Kristijana Ronalda i kapitena kluba. Harri Maguire i potvrđen je.

Iznenada, vrućina je na Liverpulu – za koje se očekuje da će ponovo biti kandidat za titulu ove sezone – sa timom Jirgena Klopa koji i dalje čeka pobedu posle tri utakmice i sada je zaostao za Junajtedom na tabeli. Mohamed Salah postigao je utehu u 81. minutu, ali je to bila još jedna utakmica ispod vrednosti Liverpula.

Ono što je istorijski najveća utakmica u engleskom fudbalu prethodila je protestima pre utakmice hiljada navijača Junajteda ljutih na pravac i stanje kluba pod njegovim 17-godišnjim vlasnikom, porodicom Glejzer.

Navijači su pozvali Glejzerse sa sedištem u SAD da prodaju klub dok su hodali do Old Traforda, a zatim su se okupili na dvorištu ispred stadiona, ispred velikog prisustva policije. Mnogi su se zadržali dok je meč počeo.

Pritisak je bio na Junajtedu nakon poraza od Brajtona (2-1) i Brentforda (4-0) da otvori sezonu, a igrači su se hranili pomamnom atmosferom koja je, čini se, uticala na Liverpul rano.

Lisandro Martinez, međusezonski potpis na centralnom beku koji je bio pod ogromnim kritikama poslednjih dana, bio je posebno impresivan i dao je ton lupajući u Salaha u prvom minutu, a zatim upadajući u napadača Liverpula nakon što se podigao sa zemlje. Kasnije u prvom poluvremenu, Raphael Varane, koji je zamenio Magvairea, praktično je u ragbiju srušio Luisa Dijaza na zemlju, uz urlik odobravanja navijača Junajteda.

Sančov gol je došao u najboljoj čaroliji Junajteda na utakmici, krilo je pokazalo veliku smirenost da prevari Džejmsa Milnera pretvarajući se da šutira, seče unutra i šutira u ugao dok je Virgil van Dijk nepomično stajao ispred njega.

Old Traford je ponovo eruptirao kada je Entoni Marsijal, zamena na poluvremenu, proigrao Rašforda i napadač je sprintao ka tom području pre nego što je mirno završio na bližoj stativi.

Junajted je s vremena na vreme morao da se brani, ali je držao da prekine niz od osam mečeva bez pobeda protiv Liverpula i niz poraza od četiri meča u ligi koji se proteže do kraja prošle sezone.

Na Junajtedu je da uporedi niz sličnih borbenih nastupa, počevši od Sautemptona sledećeg vikenda. Ten Hag će imati Casemira, čiji je ugovor sa Real Madridom od 60 miliona dolara završen u ponedeljak, na raspolaganju za tu utakmicu, a brazilski vezista je predstavljen na terenu pre početka utakmice.