Napoli pobedio Moncu sa 4:0 u Seriji A

Napoli pobedio Moncu sa 4:0 u Seriji A

Krilo Gruzije Khviča Kvaratshelija postigao je dva gola u svojoj drugoj utakmici u Seriji A i poveo Napoli do pobede od 4:0 nad promovisanom Moncom u nedelju, prenosi Ap.

21-godišnji Kvaratskhelia, koji je takođe postigao gol na svom debiju u ligi u pobedi Napolija od 5-2 protiv Helas Verone, povećao je svoj zbroj na tri gola u dve utakmice od kada je prešao iz Dinama iz Batumija. Kvaratskhelia je igrao za ruski tim Rubin Kazan do marta, ali se pridružio Batumiju nakon ruskog rata u Ukrajini.

Napoli je dominirao u prvom poluvremenu prve prvenstvene utakmice na svom terenu ove sezone, ali su njegovi navijači morali da čekaju do 35. minuta da Kvaratshelija otključa odbranu Monce udarcem u desno sa distance.

Victor Osimhen je jurnuo po desnoj strani i savladao defanzivca i povećao rezultat od 2-0 u nadoknadi prvog poluvremena.

Osimhen je krenuo glavom nakon pauze prije nego što je Kvaratskhelia pružio još jedan sjajan trenutak i postigao pogodak u 62. minuti. Suočavajući se sa dvojicom odbrambenih igrača, izbegao je obojici pre nego što je pucao u daljnu stativu.

Andrea Petanja je mislio da je povukao jedan za Moncu, ali je gol bio isključen VAR-om zbog faula.

Odbrambeni igrač Južne Koreje Kim Min-jae postigao je pogodak glavom u trećem minutu nadoknade.

Fiorentina je remizirala protiv Empolija 0-0 u svom toskanskom derbiju. Defanzivac Empolija Sebastijano Luperto isključen je u 66. zbog taktičke greške nad Lukom Jovićem. Empoli je utakmicu završio sa devet igrača zbog povrede Nikola Kambijagija.

Branilac titule Milan je kasnije u nedelju igrao u Atalanti, a Bolonja je ugostila Veronu.