Kirjos se žalio na miris marihuane tokom meča na US Openu

Kirjos se žalio na miris marihuane tokom meča na US Openu

NjUJORK – Niku Kirjosu je smetalo ono što je mislio da je miris marihuane tokom njegovog meča u sredu.

Drugošampion Vimbldona žalio se tokom svoje pobede u drugom kolu nad Bendžaminom Bonzijem na miris, tražeći od sudije Žauma Kampistola da upozori publiku na stadionu Louis Armstrong.

„Ne želite nikoga da podsećate da to ne radi ili tako nešto?“ – upitao je Kirjos tokom promene u drugom setu.

Armstrong ima koncesione štandove duž nivoa dvorane iznad terena, a činilo se da Campistol govori Kirgiosu da bi miris mogao da dolazi iz njihovih kuhinja.

„Očigledno je da se neću žaliti na mirise hrane“, odgovorio je Kirjos. „Očigledno ne.“

Kirjos je posle pobede od 7-6 (3), 6-4, 4-6, 6-4 rekao da je astmatičar.

„Kada trčim sa jedne na drugu stranu, teško mi je da dišem“, rekao je. „Verovatno nije nešto što bih želeo da udišem između tačaka.“

23. nosilac iz Australije je bio njegov uobičajeni animirani ja tokom meča, nastavljajući razgovore sa sobom i ljudima na sedištima. Dobio je upozorenje zbog upotrebe vulgarnih reči kada je meta njegovog besa bio neko u njegovoj kutiji za koga Kirgios nije smatrao da mu pruža dovoljnu podršku.

Buka Njujorka je izazov za mnoge igrače, a Kirgios se mučio ne samo sa brbljanjem navijača već i sa tutnjavom vozova koja se čuje izvan otvorenog stadiona.

„Za nekoga ko se bori da se fokusira u mojoj karijeri, zaista se trudim da spustim glavu i igram poen po poen, pokušavam da se iskopatim iz određenih situacija. Teško je jer ima mnogo ometanja“, rekao je Kirgios. „Očigledno je da se dešava i mnogo zezanja. Ljudi govore stvari. Moram da budem veoma oprezan sa onim što govorim ovih dana.”