Aston Vila nerešeno 1-1 sa Notingem Forestom u EPL

Aston Vila nerešeno 1-1 sa Notingem Forestom u EPL

Dajući prednost solidnosti nakon nesretnog početka engleske Premijer lige, Vila je u ponedeljak držala Notingem Forest na 1-1 u meču lošeg kvaliteta koji malo može da ublaži pritisak na menadžera Stivena Džerarda, piše Asošijeted pres.

Vila je produžila niz bez poraza na četiri utakmice, ali Džerard je bio frustriran napadom njegovog tima protiv protivnika koji je utakmicu započeo na poslednjem mestu. Gosti, koji su imali dva udarca u metu, imaju samo sedam golova u svojih devet utakmica, a samo Vulverhempton je postigao manje u prvoj ligi.

Prošlog vikenda, Vila je remizirala 0-0 protiv Lidsa sa 10 igrača, a pre toga je pobedila Sautempton sa 1-0.

„U ovom trenutku se bavimo“, rekao je Džerard. „Blizu smo da nerešene rezultate pretvorimo u pobede, ali da bismo to uradili, potrebni su nam veliki igrači koji će istupiti za nas i dati nam malo više kvaliteta u poslednjem delu naše igre.

Forest se popeo sa dna, iznad Lestera, ali će zažaliti što je primio samo sedam minuta nakon što je poveo glavom Emanuela Denisa iz slobodnog udarca Morgana Gibs-Vajta u 15.

Sladak udarac levog beka Ešli Janga sa 25 metara doneo je Vili bod.

Forest je pao na poslednje mesto po gol-razlici izgubivši od Lestera sa 4-0 prošlog ponedeljka, ali se vratio iznad rivala iz Midlenda, koji je u subotu poražen u Bornmutu.

Menadžer Forest-a Stiv Kuper izgleda bezbedan na svojoj poziciji nakon što mu je prošle nedelje produžen ugovor i možda se vraća osnovama.

„Realnost je da smo primili previše golova i šansi i nije mi se baš dopalo da smo van poseda sa našim pozicioniranjem i duelima i uzimanjem drugih lopti i igranjem sa trkačima“, rekao je Kuper. „Uz sve taktičke stvari, voleo sam borbu u timu i mislim da smo to bolje uradili večeras.

„Da li je to moj omiljeni način igre? Ne. Ali bilo je pravo za večeras.”

Vila je na pretposlednjem mestu sa dve pobede.

„Ima mnogo frustracija u našoj svlačionici“, rekao je Jang. „Kada imate toliko poseda i uđete u poslednju trećinu, stvari jednostavno ne idu.

„To je upravo ono što se dešava u poslednje vreme. Samo nam treba nešto da ide svojim putem i mislim da će golovi doći.”