ALCS utakmica 4 između Astrosa, Jenksa odložena zbog pretnje kiše

ALCS utakmica 4 između Astrosa, Jenksa odložena zbog pretnje kiše

NjUJORK – Uz jednu pobedu Hjuston Astrosa od ponovnog plasmana u Svetsku seriju, četvrta utakmica AL šampionata serije protiv Njujork Jenkija neće početi na vreme u nedelju uveče zbog pretnje kiše.

Major League Baseball je na Tviteru objavio predstojeće odlaganje sat vremena pre zakazanih 19:07. prvi teren i rekao da je moguće da bi utakmica mogla biti odložena za ponedeljak.

„Nastavljamo da procenjujemo uslove i obezbedićemo još jedno ažuriranje do 19:00“, rekao je MLB.

Šest minuta kasnije, na stadionu Iankee je objavljeno obaveštenje navijača.

Lance McCullers Jr. je bio spreman da igra za Astros, tražeći poništenje od četiri utakmice. Hjuston ima 6-0 ove postsezone i približava se svojoj drugoj uzastopnoj zastavici Američke lige i četvrtoj za šest godina.

„Ovo je veoma uzbudljivo vreme za mene i organizaciju“, rekao je 73-godišnji menadžer Dasti Bejker, koji još uvek traži svoju prvu titulu u Svetskoj seriji. „Ovi momci su očekivali pobedu. Pobeda rađa pobedom.”

All-Star levičar Nestor Kortes trebalo je da počne za Jenkije koji su u padu, koji su prikupili samo četiri trčanja i udarili 0,128 sa 41 udarcem u prve tri utakmice serije.

U istoriji glavne lige, samo jedan od 39 timova koji se suočavaju sa minusom od 3-0 u seriji najboljih od sedam se vratio i pobedio — Boston Red Soksi su to uradili protiv rivala Jenkija u ALCS-u 2004. na putu do svog prvog Svetsko prvenstvo za 86 godina.

Imajući to na umu, Njujork se okrenuo čudnom izvoru za inspiraciju.

„Gledali smo taj video danas, o da“, rekao je menadžer Aron Bun. „Poslali smo ga svim našim trenerima i (preneli) našim igračima.

Trideset klubova koji su vodili sa 3-0 u postsezoni završilo je pometanje.

Pošto je cerada prekrivala teren stadiona Jenki celo popodne, nijedan tim nije vežbao udarce na otvorenom tokom vlažne, vetrovite večeri. Slaba kiša padala je povremeno, a nekoliko Astrosa je igralo hvatanje i džogiralo u polju.

Veliki video ekran u središnjem polju prikazivao je 5. utakmicu NL Championship Series u Filadelfiji, gde su Phillies i San Diego Padres igrali po kiši oko 90 milja daleko.

Brice Harper i Phillies su pobedili sa 4-3 i preuzeli seriju 4-1. Sa proširenjem plej-ofa na 12 timova ove godine, oni su postali prvi trećeplasirani tim u istoriji bejzbola koji je stigao do Svetske serije.

Filadelfija je imala 87-75 tokom regularne sezone — Aleks Bregman i Astrosi su završili sa 106-56, sedam utakmica bolje od bilo kog drugog tima Američke lige.

Kiša je promenila raspored Jenkija tokom postsezone. Dve utakmice kod kuće protiv Klivlenda tokom Divizijske serije odložene su za dan zbog lošeg vremena, uključujući odlučujuću petu utakmicu prošle nedelje.

Mekalers ima istoriju problema sa povredama, uključujući operaciju Tomija Džona, a Bejkera ​​su pitali da li bi to moglo biti posebno štetno u slučaju kašnjenja sredinom utakmice.

„Pa, malo ćemo se brinuti o tome kada stignemo tamo jer ne možemo mnogo da uradimo o vremenu“, rekao je. „Ako se to dogodi, zavisi samo od toga koliko dugo će kiša biti odložena i od svih okolnosti.