Odustajanje od Australian Opena Rafaela Nadala ostavlja mnogo pitanja o njegovoj budućnosti

Odustajanje od Australian Opena Rafaela Nadala ostavlja mnogo pitanja o njegovoj budućnosti

Rafael Nadal je odlučio zadržati pozitivan stav uprkos pokidanom mišiću kuka, koja će ga sprečiti da učestvuje na predstojećem Australijskom openu, produžavajući njegovo odsustvo iz tenisa na više od godinu dana. Iako će odsustvovati sa Melburna, Nadal je putem društvenih mreža poručio svetu da ovo nije isti deo kuka koji je povredio prošle godine, naglašavajući da je njegov glavni cilj za 2024. godinu ostanak u formi i spremnost za Otvoreno prvenstvo Francuske na crvenoj šljaci.

„Ovo nisu loše vesti“, rekao je 22-struki grend slem šampion, ističući da će ostati pozitivan za sezonu. Iako ovo može biti olakšanje za njegove fanove, postoje brojna pitanja o njegovoj budućnosti u tenisu, slična onima koja su se postavljala tokom 2023. godine.

Pitanja o datumu povratka, formi, kandidaturi za grend slem titule, zdravlju i oproštajnim trenucima još uvek ostaju otvorena. Nadal i njegov tim, iskusni u suočavanju s povredama, nameravaju se posvetiti oporavku. Australijski open će biti četvrti uzastopni Grand Slam turnir na kojem Nadal neće igrati od povrede u Melburnu 2023. godine. Ostaje neizvesno kada će se vratiti, ali će svet tenisa s nestrpljenjem čekati da ponovo vidi Nadala na terenu.