Nemojte otpisivati Novaka Đokovića nakon poraza na Australijan openu od Janika Sinera

Nemojte otpisivati Novaka Đokovića nakon poraza na Australijan openu od Janika Sinera

VeNakon 33 uzastopne pobede na Melburn Parku, Novak Đoković doživeo je poraz od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena, okončavajući tako svoju ponudu za 11. šampionat na tom turniru i ukupno 25. grend slem trofej. Iako bi neki mogli videti ovo kao početak kraja za tridesetogodišnjeg šampiona, Đoković sam upozorava da to možda nije slučaj.

Izgubivši od Sinera sa 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3, Đoković je priznao da je igrao ispod svog standarda, dok je mladi Italijan pokazao svoje najbolje teniske veštine. Za Đokovića, ovaj poraz može biti samo privremeni pad, s obzirom na njegovu sposobnost da se vrati i osvoji titule nakon prethodnih neuspeha.

Ipak, ne treba prebrzo otpisati ovog šampiona, čija je sposobnost povratka već dokazana. Đoković nije gubio na Australijan openu od 2018. godine, a prethodni poraz na Vimbldonu samo je podstakao njegovu pobedničku formu na Otvorenom prvenstvu SAD 2021. godine.

Sada će se Janik Siner, dvadesetogodišnjak u usponu, suočiti sa Danilom Medvedevim u svom prvom grend slem finalu. Očekuje se da će ovo biti uzbudljivo finale, dok Medvedev pokušava da osvoji svoj drugi grend slem.

Iako je Đoković izgubio, njegova karijera i dalje ostaje impresivna, sa nekoliko rekorda i dostignuća. Takođe, možda je prerano donositi zaključke o njegovom povlačenju, s obzirom na njegovu istoriju povratka nakon poraza.

Kao što je sam Đoković rekao: „Trenutno sam pomalo usijane glave. Posle meča, veoma je teško razmišljati o stvarima na dublji način.“ Ovo može biti dobar savet za sve one koji su spremni da otpišu šanse ovog šampiona za dalje napredovanje.