Američki napadač Pulišić prešao u Milan iz Čelsija

Američki napadač Pulišić prešao u Milan iz Čelsija

Milan je potpisao četvorogodišnji ugovor sa američkim napadačem Kristijana Pulišića iz Čelsija, sa mogućnošću produženja još godinu dana, saopštila je ekipa Serije A u četvrtak, piše Rojters.

Finansijski detalji nisu otkriveni, ali britanski mediji su objavili da je italijanski klub Čelsiju platio 20 miliona evra (22,41 miliona dolara) plus dodatke za 24-godišnjaka.

Pulišić je u Čelsiju proveo četiri sezone, upisao 145 utakmica, postigao 26 golova i upisao 21 asistenciju.

Pomogao je klubu iz zapadnog Londona da osvoji Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo 2021.

Pulišić se pridružuje dugačkoj listi igrača koji su napustili Čelsi nakon što su prošle sezone osvojili 12. mesto u Premijer ligi, što je njihov najniži cilj u skoro tri decenije.

Milan je bio četvrti u Seriji A u poslednjem terminu da bi se kvalifikovao za Ligu šampiona.

Poslednjih nekoliko sezona sa Čelsijem bile su teške, rekao je Pulišić na konferenciji za novinare nakon što ga je Milan otkrio.

„Iz bilo kog razloga, nisam dobijao prilike koje sam želeo u svom prethodnom klubu, ali sada imam odličnu priliku da dostignem najviši nivo koji mogu…“

Pulišić će nositi majicu sa brojem 11, koju je nosio Zlatan Ibrahimović, i priznao težinu odgovornosti koja nosi s tim nakon Šveđaninog penzionisanja.

„Ne pokušavam da ga popunim, on je legenda, ali to je bio novi početak i broj koji mi se dopao“, rekao je Pulišić.

„Ima toliko velikih imena kroz koja možete proći, ali ja sam malo mlađi, pa sam gledao Kake i Ibrahimovića, plus igrače koji su sada ovdje.“

On postaje drugi igrač koji je otišao iz Čelsija u Milan u ovom prelaznom roku posle veziste Rubena Loftusa-Čika.

Pulišić je četvrto uzastopno potpisivanje menadžera Milana Stefana Piolija nakon rezervnog golmana Marka Sportijela iz Atalante, tinejdžera Luke Romera iz Lacija i Loftus-Čika.