Američki hedž fond Elliott nudi finansiranje ponude za preuzimanje Mančester junajteda

Američki hedž fond Elliott nudi finansiranje ponude za preuzimanje Mančester junajteda

Američki gigant hedž fondova Elliott Investment Management planira da ponudi finansiranje za ponudu za preuzimanje Manchester United Plc, izjavili su za Rojters izvori bliski tom pitanju.

Fond je isključio mogućnost potpunog preuzimanja fudbalskog kluba Premijer lige, dodao je izvor u subotu.

U ovoj fazi je nejasno u koju će ponudu biti uključen Eliot, koji je do prošle godine posedovao šampiona Serije A, Milan.

Eliot i Junajted su odbili da komentarišu kada im se obratio Rojters.

Porodica Glejzer, američki vlasnici Junajteda, rekli su u novembru da su počeli da razmatraju opcije za rekordnih 20 puta šampiona Engleske, uključujući nova ulaganja ili potencijalnu prodaju, 17 godina nakon što su kupili klub sa Old Traforda.

Bila su dva potvrđena ponuđača za klub koje je primila američka banka Raine, koja nadgleda svaku potencijalnu prodaju, pre prvobitnog roka u petak.

Britanski milijarder Džim Retklif, doživotni navijač Junajteda, i njegova kompanija INEOS podneli su u subotu ponudu za „većinsko vlasništvo“ kluba.

Šeik Džasim Bin Hamad Al Tani, sin bivšeg katarskog premijera, takođe je potvrdio svoju ponudu u petak.

Prošlog avgusta, Eliot je završio prodaju Milana od 1,2 milijarde dolara privatnoj investicijskoj kompaniji Redbird, nakon što je klub osvojio titulu u Seriji A. Preuzeo je kontrolu nad timom 2018.