Alonso: Aston Martin „suviše dobar da bi bio istinit“

Alonso: Aston Martin „suviše dobar da bi bio istinit“

Fernando Alonso je pozdravio performanse svog Aston Martina kao „previše dobre da bi bile istinite” nakon što se kvalifikovao kao peti za svoju prvu trku sa timom na Velikoj nagradi Bahreina na otvaranju sezone, piše Rojters.

Dvostruki svetski šampion Formule 1 i veteran u 355 trka bio je najbrži i na drugom treningu u petak i subotnjoj finalnoj sesiji.

Španac, koji sada ima 41 godinu, pridružio se Aston Martinu iz Alpine u vlasništvu Renoa na kraju prošle sezone, kada se petostruki šampion Sebastijan Fetel povukao.

„Ceo vikend je bio nestvaran za nas“, rekao je Alonso novinarima posle osvetljenih kvalifikacija u kojima je Red Bul zauzeo prvi red, sa šampionom Maksom Verstapenom na polu, a Ferari je preuzeo drugi red.

„Bilo je previše dobro da bi bilo istinito svaku sesiju i svaku izvedbu automobila. Sada nema mnogo više da se bilo šta umanjuje jer ovo je kvalifikacija, sve u istim uslovima i mi smo u miksu sa Ferarijem i Mercedesom. Dakle, opet nerealno.“

Alonso nije pobedio u trci deceniju, kada je bio u Ferariju, a dve titule su mu došle sa Renoom 2005. i 2006. godine.

Njegov poslednji podijum bilo je treće mesto za Alpine u Kataru 2021.

„Tako mi je čudno da kažem da ćemo pokrenuti P5 i da možda težimo više“, rekao je on. „Sada govorimo da počinjemo P5 i da se možda borimo sa Ferarijima za podijum. Ići na podijum u prvoj trci, osećam se previše dobro da bi bilo istinito.“