Alonso propušta aktivnosti u četvrtak zbog bolesti, ali planira da učestvuje u svom 400. startu na Velikoj nagradi Meksika

Alonso propušta aktivnosti u četvrtak zbog bolesti, ali planira da učestvuje u svom 400. startu na Velikoj nagradi Meksika

Fernando Alonso neće učestvovati u aktivnostima u četvrtak na Velikoj nagradi Meksika zbog bolesti, ali se očekuje da se vrati za drugi trening u petak. Tim Aston Martin je potvrdio da je Alonso fokusiran na to da se oporavi i bude spreman za svoju 400. trku, što će ga učiniti najuspešnijim vozačem u istoriji Formule 1.

Detalji o njegovoj bolesti nisu objavljeni, ali je učestvovao u sponzorskim aktivnostima u sredu. Alonso planira da se takmiči u nedelju, čime će obeležiti impresivnu karijeru i postaviti novi rekord sa 400 startova u F1, čime će nadmašiti prethodni rekord Kimija Raikkonena.

Alonso je deveti u ukupnom poretku vozača, sa pet preostalih trka do kraja sezone. Sa 32 pobede i 106 podijuma, njegovo ime ostaje među najistaknutijim u sportu.

Alonso je u nedavnom podcastu „On the Grid“ razmišljao o svojoj karijeri i rekorderu. „Kada sam osvojio šampionat 2006. godine, bio sam uveren da će 2009. biti moja poslednja godina u F1. Već sam ostvario svoj san, a povratak u Formulu 1 nakon pauze je bio izvan mog očekivanja“, izjavio je Alonso.

Rivali su impresionirani njegovom dugovečnošću u sportu. Esteban Okon je pohvalio njegovu strast prema trkanju, dok je Karlos Sainz mlađi istakao kako ga je Alonso inspirisao da se bavi Formulom 1. Sainz je primetio da je Alonso i dalje motivisan i talentovan, što je retkost u takmičenju koje privlači sve mlađe vozače.

Alonso, sada u svojim 43. godinama, nastavlja da dokazuje svoju izvanrednu sposobnost i ljubav prema trkama, dok se nada da će ostati u vrhunskom formatu i nakon 400. starta.