Đoković i Alkaraz napreduju, Eubanks iznenađenje turnira“

Đoković i Alkaraz napreduju, Eubanks iznenađenje turnira“

Novak Đoković i Carlos Alkaraz su obojica izborili plasman u četvrtfinale Vimbldona nakon pobeda u četvrtom kolu. Đoković, branilac titule, imao je težak meč protiv Huberta Hurkacza, izgubivši jedan set, ali na kraju je osvojio pobedu rezultatom 7-6(6), 7-6(6), 5-7, 6-4. Alkaraz, prvi igrač sveta i prvi nosilac, takođe je imao izazove protiv Mattea Berrettinija, ali se snažno vratio i pobedio rezultatom 3-6, 6-3, 6-3, 6-3.

Đoković će igrati četvrtfinale protiv Andreja Rubleva, dok će Alkaraz igrati protiv Holgera Runea, u meču koji će biti najmlađe četvrtfinale muškaraca u istoriji Vimbldona.

Đoković, koji cilja na petu uzastopnu titulu na Vimbldonu, produžio je svoj niz pobeda na turniru na 32 meča i ostaje neporažen na Centralnom terenu već jednu deceniju. Međutim, priznao je da je imao teškoće sa snažnim servisima Hurkacza, nazivajući to jednim od najizazovnijih trenutaka u povratku servisa sa kojima se suočio.

Sa druge strane, Alkaraz je iskazao svoju želju za još većim uspehom, ističući da je plasman u četvrtfinale bio jedan od njegovih ciljeva ove godine. Pobedio je Berrettinija uverljivo, uprkos snažnom servisu i forhendu koje je Italijan pokazao.

U ostalim mečevima, Daniil Medvedev se prvi put plasirao u četvrtfinale Vimbldona, nakon što je Jiri Lehecka odustao zbog povrede stopala. Christopher Eubanks je nastavio svoju bajkovitu priču na Vimbldonu pobedom nad Stefanosom Tsitsipasom u pet setova. Elena Rybakina i Ons Jabeur su zakazale ponovno finale iz prošle godine, dok su Aryna Sabalenka i Madison Keys takođe izborile plasman u četvrtfinale.

Turnir je doneo nekoliko neočekivanih rezultata i izvanrednih izvedbi, pri čemu je Eubanks privukao pažnju kao teniser koji povremeno komentariše mečeve na Tennis Channel-u. 27-godišnji Amerikanac je izrazio svoje neverovanje i radost zbog izvanrednog uspeha na turniru.

Ukupno gledano, postavljena je scena za uzbudljiva četvrtfinalna nadmetanja, dok igrači nastoje izboriti mesto u polufinalu Vimbldona.