Engleski golman ključan u pobedi nad Švajcarskom nakon izvođenja penala na Evropskom prvenstvu

Engleski golman ključan u pobedi nad Švajcarskom nakon izvođenja penala na Evropskom prvenstvu

Uputstvo „Zaroni ulevo“ bilo je ključno za engleskog golmana Džordana Pikforda tokom izvođenja penala na Evropskom prvenstvu, gde je uspeo da odbrani udarac švajcarskog igrača Akanjija. Ovaj trenutak slavlja za Englesku predstavljao je veliku agoniju za Akanjija, čime je Švajcarska propustila priliku da se plasira u polufinale.

Nakon poraza Švajcarske od 5-3 u izvođenju penala, neutešni Akanji dočekan je sa saosećanjem od strane svojih saigrača iz Mančester sitija, Džona Stounsa i Fila Fodena. Selektor Švajcarske, Murat Jakin, izrazio je duboku tugu zbog neuspeha Akanjija, dok su ostali igrači poput veziste Rema Frojlera i golmana Iana Sommera bili vidno potreseni.

Istorija je bila u rukama talentovanog švajcarskog tima, ali su na kraju propustili šansu da se plasiraju u polufinale uprkos vođstvu od 1-0. Švajcarci su imali priliku da pobede Englesku u regularnom vremenu, ali je nespretnost dovela do izvođenja penala gde su Englezi bili uspešniji.

Švajcarski tim, predvođen iskusnim igračima poput Akanjija, Đake i Somera, pokazao je veliku borbenost i kvalitet, ali nažalost, nisu uspeli da prođu dalje. Gubitak na penale donosi bol i razočaranje, ali igrači poput Ndojea ističu da su imali potencijal za više.

Švajcarska, iako je zemlja poznata po zimskim sportovima, nije uspela da se takmiči sa Engleskom na ovom velikom turniru, što je razočaralo selektora Jakina. Ipak, odbrana Švajcarske, predvođena Akanjijem, pokazala se kao iznenađujuće efikasna protiv napadačkih zvezda Engleske poput Kejna, Belingema, Sake i Fodena.

Selektor Jakin, iako je bio povezan sa poslovima u Saudijskoj Arabiji, ističe da mu je prioritet reprezentacija i da će se posvetiti daljem radu sa timom. Iako je njegov ugovor došao do kraja, Jakin ostavlja otvorena vrata za nastavak saradnje.