Oproštajna turneja Endija Mareja u Vimbldonu počinje porazom u dublu

Oproštajna turneja Endija Mareja u Vimbldonu počinje porazom u dublu

Endi Marej i njegov stariji brat Džejmi započeli su svoje oproštajno putovanje sa Vimbldona. Prvi put u karijeri, braća Marej su zajedno nastupila u muškom dublu na Centralnom terenu. Nažalost, njihov meč prvog kola završen je porazom od tima Hidžikate/Pirs rezultatom 7-6 (6), 6-4.

Endi Marej, 37-godišnji škotski teniser, najavio je svoje povlačenje iz profesionalnog tenisa nakon ovog turnira. Iako se nedavno oporavljao od operacije kičme, Marej je odlučio da se oprosti od Vimbldona pre nego što se posveti nastupima na Otvorenom prvenstvu SAD i Olimpijskim igrama u Parizu.

Bilo je emotivno videti braću Marej zajedno na terenu, posebno jer su obojica ostvarila značajne uspehe u svojim karijerama. Endi je postao superzvezda osvajanjem Vimbldona 2013. i 2016. godine, kao i Otvorenog prvenstva SAD 2012. Takođe, može se pohvaliti sa dve uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Njihova majka Džudi, koja je bila ključna figura u njihovim teniskim počecima, bila je prisutna na tribinama zajedno sa Endijevom suprugom Kim i njihovom decom. Endi Marej će zauvek biti upamćen kao prvi Britanac koji je trijumfovao na Vimbldonu posle 77 godina čekanja.