Olga Danilović u finalu WTA turnira u Lozani

Olga Danilović u finalu WTA turnira u Lozani

Olga Danilović plasirala se u finale WTA 250 turnira u Lozani, pošto je pobedila Anastasiju Potapovu.

To je drugo WTA finale u karijeri za Olgu, posle Moskve 2018, kada je savladala u finalu baš Potapovu.

Sada će se za titulu boriti sa boljom iz okršaja Petre Martić i Karolin Garsije.

U prvom setu je Olga već na startu napravila brejk i čuvala ga je bez većih problema sve do vođstva 3:2. Tada je, uprkos pogođenim prvim servisima, napravila neke greške, a i Potapova je odlično riternirala i izjednačila na 3:3.

Uprkos greški na startu sedmog gema, Olga je zaigrala mnogo bolje i snažnim udarcima je vratila brejk za 4:3.

Činilo se da će se niz brejkova nastaviti kada je Potapova u narednom gemu stigla do 15-40. Međutim, Danilovićeva ostaje smirena, dobija i jednu dugu razmenu, a na djusu pogađa liniju bekhend dijagonalom iz jako teške pozicije.

Poen za vođstvo 5:3 Olga je dobila uz pomoć mreže, što je Potapovu izbacilo iz takta, pa je prvi set ubrzo bio gotov (6:3).

Potapova je u prvom gemu drugog seta imala dve vezane brejk lopte, zatim i još jednu, ali je Danilovićeva svaki put bila na visini zadatka u važnim poenima – na poslednjoj brejk lopti je pogodila liniju.

Olga je potom opet preuzela inicijativu, da bi napravila brejk u šestom gemu za 4:2. Potapova je i bacila reket, izgubila nerve, a Danilovićeva je privela meč kraju iskoristivši treću meč loptu – 6:3, 6:2 za 70 minuta igre.