Đoković porazio Hačanovog

Đoković porazio Hačanovog

Novak Đoković nastavio je potragu za rekordnom sedmom titulom na ATP turniru u Parizu Masters 1000 pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim u četvrtak u glavnom gradu Francuske.

U četvrtom ovogodišnjem susretu sa Hačanovim, Đoković je pobedio 6-4 6-1 i postavio meč protiv Italijana Lorenca Musetija u osmini finala turnira.

Đoković je pobedio Hačanova (26) još prošlog meseca na putu da osvoji Astana Open, kao i da je pobedio Rusa u Dubaiju i Beogradu ranije ove godine.

Zaista, Hačanov je i dalje pobedio Đokovića samo jednom u njihovih devet susreta u karijeri – u finalu Mastersa u Parizu 2018.

Đoković (35) je osvojio sledeće izdanje takmičenja 2019. i ponovo prošle godine, pošto je preskočio turnir 2020. godine, kada ga je osvojio Rus Daniil Medvedev.

Đokovićev pobednički niz na Akor areni sada se proširio na 11 mečeva, a 21-struki grend slem šampion uzima impresivan zamah u završnoj fazi sezone.

Šesti nosilac, Đoković je iskoristio četiri od osam brejk lopti koje je zaradio protiv Hačanova u četvrtak, pri čemu je samo jednom dobio brejk na svoj servis, tokom prvog seta.

Na drugom mestu u četvrtak, došlo je do dodatnog razočarenja za Rusiju pošto je sedmi nosilac Andrej Rubljov izgubio meč trećeg kola protiv neponosnog danskog rivala Holgera Runea, 4-6 5-7.

Rubljov, 25, barem ima utehu da zna da je obezbedio mesto na ATP finalu sezone u Torinu kasnije ovog meseca.

Rubljovu je zagarantovano mesto nakon poraza u sredu u Parizu od Tejlora Frica i Huberta Hurkaza – koji su bili jedina dva igrača koji su mogli da pobede Rubljova na jednom od poslednja dva dostupna mesta u finalu sezone.

Ruski broj jedan Daniil Medvedev takođe će se takmičiti u Torinu, uprkos njegovom šokantnom izlasku u drugom krugu protiv Australijanca Aleksa de Minaura u Parizu u sredu.