Đoković pobedio Talona Grikspora, meč obeležen nesportskim ponašanjem gledalaca

Đoković pobedio Talona Grikspora, meč obeležen nesportskim ponašanjem gledalaca

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, suočio se sa fizičkim problemima tokom meča sa Talonom Griksporom u trećem kolu Mastersa u Parizu. Ipak, uprkos teškoćama i gubicima u prvom setu, Đoković je uspeo da napravi preokret i trijumfuje rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

Nakon meča, Đoković je otkrio da se bori sa stomačnim gripom i zdravstvenim problemima već nekoliko dana. Iako su zdravstveni izazovi bili ozbiljni, on je istakao da je želeo da pruži svoj maksimum na terenu. Takođe, istakao je da je današnji dan verovatno bio najgori za njega u zdravstvenom smislu i da je bio na ivici poraza.

Đoković će se u narednom kolu suočiti sa danskim teniserom Holgerom Runeom, koji ga je pobedio u prošlogodišnjem finalu Mastersa u Parizu. Đoković je pohvalio Runeovu igru i mentalnu snagu, nagoveštavajući da je danas u boljoj formi nego pre.

Tokom meča sa Griksporom, bilo je neprimerenog ponašanja pojedinih gledalaca. Đoković je naglasio da je navikao na takve situacije, ali je ukazao na nepoštovanje prema igračima. Takođe, odbacio je sugestiju da je provocirao publiku i naglasio da nije ništa uradio da bi namerno provocirao gledaoce. Pohvalio je tenisku publiku i zaključio da je pariska publika „veoma specijalna.“

Turnir u Parizu se igra na tvrdoj podlozi, a Đoković je do sada osvojio šest titula na ovom turniru, čime je postao najuspešniji igrač u istoriji takmičenja. Prošlogodišnji šampion, Holger Rune, pobedio je Đokovića u finalu i predstavlja ozbiljnog protivnika u narednom meču.