Đoković pobedio Holgera Runea i plasirao se u polufinale mastersa u Parizu

Đoković pobedio Holgera Runea i plasirao se u polufinale mastersa u Parizu

Novak Đoković uspešno se plasirao u polufinale mastersa u Parizu pobedivši danskog tenisera Holgera Runea rezultatom 7:5, 6:7 (3), 6:4 u izuzetnoj borbi koja je trajala dva sata i 47 minuta. Ovom pobedom, Novak se revanširao Runeu za prošlosezonski poraz u finalu istog turnira.

U narednom kolu, Novak Đoković će se suočiti sa Andrejem Rubljovim, koji je takođe ostvario preokret pobedivši Aleksa de Minora rezultatom 4:6, 6:3, 6:1. Ovo će biti prilika za Novaka da se domogne finala turnira u Parizu.

Holger Rune je bio jedan od retkih tenisera koji je imao pozitivan skor protiv Novaka Đokovića pre ovog meča, ali srpski teniser je demonstrirao svoje kvalitete i izborio se za pobedu. Ovaj trijumf dodaje još više sjaja već sjajnoj karijeri Novaka Đokovića i šest puta osvajača titule u Parizu.

U prvom setu, Novak je ostvario brejk u ključnom 12. gemu i osvojio set rezultatom 7:5. U drugom setu, Rune je uspeo da izjednači, osvajajući taj brejk, iako je Novak imao meč loptu kod 5:4. Odlučujući treći set protekao je u znaku Novaka Đokovića, gde je rano stekao prednost, napravio brejk, i očuvao svoj servis sve do kraja meča.

Nakon ovog trijumfa, Novak Đoković se suočava sa Andrejem Rubljovim u narednom meču, dok će drugo polufinale igrati Grigor Dimitrov i Stefanos Cicipas.